spektakularni transfer?

Modrićev menadžer uzburkao duhove: Saudijska Arabija? Moguće je, stigle su dvije ponude

Luka Modrić ljetos je odbio ponudu Al Ahlija, osvajača druge saudijske lige, iako mu je taj klub nudio čak 200 miliona eura za tri sezone.

Umjesto toga Modrić je prihvatio deset puta manji iznos od Reala te produžio s njim do kraja sezone. Osim osvajača druge lige, Modrića je u ljetnom prijelaznom roku želio dovesti i Al Ittihad, aktualni prvak tamošnje elitne Pro lige.

Te je vijesti prvi ljetos objavio Rudy Galetti, italijanski novinar koji se specijalizirao za bujajuće saudijsko tržište. Prošle sedmice isti je izvor donio nove vijesti s istim likovima.

"Al Ahli se sprema opet stupiti u kontakt s Lukom Modrićem kako bi ga doveo u zimskom prijelaznom roku. Al Ittihad je također zainteresiran za kupnju Hrvata u januaru. Oba kluba će prvo stupiti u kontakt s Modrićem, a s Realom će pričati tek ako im Hrvat kaže da je zainteresiran."

U sklopu saudijske ofenzive Al Ahli je iz Salzburga doveo trenera Matthiasa Jaisslea, dok su mu nove zvijezde Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Merih Demiral, Edouard Mendy i Gabri Veiga. Al Ittihad je, pak, upravo smijenio trenera Nuna Espirita Santa, a prva zvijezda mu je Karim Benzema. Osim njega, dovedeni su N'Golo Kante i Fabinho.

Priču o Modriću u Arabiji aktualiziralo je to što se sada tamo nalazi njegov menadžer Borja Couce, koji je za tamošnje medije izjavio: "Saudijski klubovi? Ovog ljeta postojao je veliki interes za Modrića. I dalje ima nekoliko ponuda, od kluba iz glavnog grada i još jednog kluba. Modrić trenutno razmišlja o Realu, ali ideja o njegovom prelasku u saudijsku Pro ligu moguća je ako ponuda bude odgovarajuća."