Vijesti

Morbidan slučaj potresao BiH: Zaklao komšinicu jer je sumnjao da se bavi crnom magijom

Dobro Tešendić (68) iz Gornjeg Detlaka, u Derventi, nožem je zaklao komšinicu Ružicu Tešendić (88), a potom otišao kilometar od mjesta zločina do njene prijateljice Ruže Tešendić (74) i ubo je nožem u vrat, jer je navodno sumnjao da se njih dvije bave crnom magijom, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Osumnjičeni Tešendić je oko sedam časova otišao do kuće komšinice Ružice, lupao na njena vrata i zatim provalio.

“Nesrećna starica je u tom trenutku spavala, a on je zatim ušao u njenu sobu i zaklao je dok je ležala u krevetu. Poslije toga otišao je do komšinice Ruže te i nju napao nožem”, pojasnili su izvori bliski istrazi.

Kako saznajemo, njega je u namjeri da ubije Ružu spriječio komšija koji je čuo galamu i viku te pozvao policiju. Na sreću Ruža je zadobila lakše povrede u predjelu vrata, koje su sanirane i ona nije zadržana na bolničkom liječenju.

“Taj čovjek je uspio da napadača nekako zadrži do dolaska policije, koja je brzo stigla i uhapsila ga. Osumnjičeni je nakon što je uhapšen rekao da se komšinice koje je napao bave vradžbinama”, pojašnjava naš izvor.

Prema pričama mještana ovog sela, on se ranije svađao s ovim ženama, ali ništa nije slutilo da bi ih mogao ubiti.

Tešendić se, kako kažu mještani, i ranije liječio od depresije, ali ističu da posljednjih mjesec dana nije bio psihički stabilan. Dodaju da su ti problemi sigurno uzrok ove užasne tragedije.

“Ipak nismo očekivali da će se desiti ovako strašan zločin”, pričaju mještani u nevjerici. Dodaju da je Tešendić živio sa ženom, te da ima sina koji ne živi s njima.

“Ne znamo šta je moglo da se desi Dobri da se odluči na takav stravičan čin da ubije nekog tako hladnokrvno”, pričaju mještani.

U Policijskoj upravi Doboj potvrdili su da im je u utorak oko sedam časova prijavljeno da je jedna osoba nožem napala dvije žene.

Po dolasku na lice mjesta utvrđeno je da je D.T. nožem usmrtio komšinicu R.T. te povrijedio drugu komšinicu R.T., kojoj je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja Derventa.

Dragan Sušić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, kazao je da je Tešendić u prethodnom periodu liječen u dobojskoj bolnici.

Sušić je naveo da je prema dosadašnjem dijelu istrage utvrđeno da je D.T. u prethodnom periodu imao određenih nesuglasica s komšinicom, koja je od zadobijenih povreda preminula, dok je druga komšinica nakon bolničkog zbrinjavanja otpuštena na kućno liječenje.

“U toku je uviđaj koji vrše dežurni okružni javni tužilac i policijski službenici Sektora kriminalističke policije”, rekao je Sušić.

Sušić je rekao da je D.T. uhapšen neposredno nakon dojave koju su primili oko sedam časova i da će biti predat na postupanje nadležnom tužilaštvu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare