Vijesti

Mostarski muftija pisao javnom pravobraniocu: Obavezni ste da poništite kriminalne radnje

Mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović od javnog pravobranitelja Grada Mostara Almira Mujkanovića zatražio je poduzimanje zakonskih radnji „s ciljem očuvanja centralne zone Grada Mostara, nekadašnjeg lokaliteta Lakišića harema, od daljnje nelegalne gradnje koja se najavljuje na zgradi Hrvatskog narodnog kazališta“.

Kao javni gradski pravobranitelj, naveo je mostarski muftija u svom dopisu, Vi ste po zakonu obavezni da poduzmete korake i poništite nelegalne i kriminalne pravne radnje koje su u prethodnom periodu poduzimane i koje su dovele do protuzakonitog knjiženja spomenutog lokaliteta na ime Hrvatskog narodnog kazališta.

Dedović: Uputio dopis Mujkanoviću

„Vaša je dužnost da osigurate poštovanje zakona i pravnih procedura i tako omogućite ravnopravan tretman svih zainteresiranih subjekata za taj lokalitet što uključuje Islamsku zajednicu u Mostaru koja decenijama trpi diskriminaciju u pogledu nerješavanja njenog zahtjeva u vezi s tim lokalitetom“, navodi se u zahtjevu mostarskog muftije mr. Salema ef. Dedović, prenosi FENA.