IMA SVOJE FAVORITE

Mourinho ne vjeruje aktuelnim evropskim prvacima: Nisu talentirani

Jose Mourinho ne vjeruje da italijanska reprezentacija može odbraniti naslov evropskih prvaka na turniru koji u petak započinje u Njemačkoj. Italija je na prošlom Euru u polufinalu savladala Španiju, a u finalu Englesku, no proslavljeni trener misli da se takvo što ne može ponoviti.

Italija je dio grupe B nogometnog Eura u kojoj će igrati protiv Albanije, Španije i Hrvatske. Koliko će daleko doći tek treba vidjeti, no ako se pita Mourinha, Italija se ne može nadati ponavljanju rezultata od prije četiri godine.

Otkrio je svoje favorite

"Ne, ne vjerujem u to. Italija nema talentiranu momčad i mislim da ne može ponoviti rezultat s prošlog Eura. Za mene su favoriti one momčadi koje su favoriti i za ostale. To su Portugal, Engleska, Francuska, a onda i Njemačka i Španija", rekao je Mourinho, bivši trener Reala, Intera, Chelseaja, Rome… i odnedavno trener Fenerbahčea.

Italija u subotu igra protiv Albanije, a pet dana nakon toga sa Španijom. U posljednjem kolu grupne faze suparnik će joj biti Hrvatska. Ta je utakmica na rasporedu 24. juna.