OSTALE TRAUME

Mourinho prvi put progovorio o najtužnijoj noći u karijeri

Nogometna javnost 2012. je godine priželjkivala u finalu Lige prvaka gledati okršaj Real Madrida i Barcelone, takozvani nogometni ‘El Clasico‘. No Bayern i Chelsea imali su drugačije planove…

Bila je to generacija od koje je Florentino Perez puno očekivao; Casillas, Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Di Maria, Özil, Ronaldo, Benzema, Kaka, Higuain… Zaista strašna momčad koja je te godine, na svoju žalost, u polufinalu naletjela na još bolju momčad - minhenski Bayern.

Bavarci su u prvom okršaju slavili 2-1, a u uzvratu na Santiago Bernabeuu Real je u 14 minuta sve okrenuo u svoju korist, ponajviše zahvaljujući Cristianu Ronaldu. Ipak, Robben je u 27. pogodio iz kaznenog udarca, a rezultat se nije mijenjao sve do kraja regularnog vremena, pa je utakmica otišla najprije u produžetke, potom i na jedanaesterce. Mirniji, hladniji, koncentriraniji, kako god hoćete, te večeri bili su Bavarci. Koji su rastužili 80.000 navijača na stadionu.

"Plakao sam nakon poraza od Bayerna kad sam došao kući, to je bio jedini put da sam to učinio. Kasnije sam primio poziv od Jorgea Mendesa (op.a., njegovog i Ronaldovog agenta): "Učini mi uslugu: idi Cristianu jer je mrtav". Rekao sam mu: "I ja sam mrtav".

"Ali učinio sam to, spremio sam se, bez suza i otišao do Cristiana. Obojica smo bili uništeni", otkrio je Special One.

Realovci su taj poraz jako teško proživjeli, skupa s njima i portugalski trener Jose Mourinho koji je sada nakon skoro 12 godina prvi put s javnosti podijelio detalje jedne od najtužnijih večeri u njegovoj karijeri.