za koga se igra fudbal?

MUP HNK zabranio dolazak navijača Veleža na derbi protiv Zrinjskog

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona zabranilo je dolazak gostujućih navijača "Red Army" na utakmicu između HŠK Zrinjski i FK Velež (subota, 16 sati) u cilju očuvanja javnog reda i mira i sigurnosti građana Mostara. 

Inače, ova utakmica proglašena je utakmicom visokog rizika.

''S obzirom na događanja u posljednjem vremenskom razdoblju, narušavanju javnog reda i mira u većem obimu koje su izazvali pojedinci navijačkih skupina na području Mostara, PU Mostar kao nositelj osiguranja ovu utakmicu u sigurnosnoj prosudbi okarakterizirao je kao događaj ''Visoko sigurnosnog rizika''.

Operativnim radom i prikupljenim informacijama policijskim službenika Uprave policije MUP-a HNK-a urađena je sigurnosna procjena, na temelju koje je donesena odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmicu gradskog derbija između HŠK Zrinjski i FK Velež, a sve u cilju očuvanja javnog reda i mira i sigurnosti građana Mostara'', navedeno je danas iz MUP-a HNK.

Glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić ranije je za medije rekao kako je Policijska uprava Mostar uradila sigurnosnu prosudbu na terenu uoči utakmice 26. kola Premijer lige BiH na stadionu Pod Bijelim brijegom. 

''Postupat će se 24 sata prije utakmice, do okončanja utakmice, odnosno dok se stanje sigurnosti javnog reda i mira ne stavi pod kontrolu'', rekao je Marić. 

Dodao je i kako se građani mogu osjećati sigurnim jer će policija odraditi svoj dio posla. Iako se već ranije pojavila informacija kako će Velež na utakmici biti bez podrške svoje navijačke grupe, konačna odluka donesena je i potpisana tek danas.