Vijesti

MUP KS jučer iz saobraćaja isključio 21 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Dana 17.06.2023. godine u 00,10 sati, policijski službenici PU Stari Grad, PS Stari Grad, lišili su slobode lice K. E., rođen 1988. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH / Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga/. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osoba lišena slobode je nakon izvršene kriminalističke obrade otpuštena iz službenih prostorija.
Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 17.06.2023. godine u 01,15 sati, policijski službenici PU Novi Grad, PS Novi Grad, lišili su slobode malodobna lica. Č.A., rođen 2008. godine, i malodobno lice inicijala Č.N., rođen 2009. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Razbojništvo u pokušaju, teška krađa i teška tjelesna ozljeda te malodobnog Č.M rođen 2006. zbog djela Razbojništvo.
O navedenom je obaviješten dežurni tžZitelj Kantonalnog tužilštva Kantona Sarajevo, a osobe lišene slobode su nakon izvršene kriminalistićke obrade predate u dalju nadležnost Kantonalnog tužilašva Kantona Sarajevo.

Dana17.06.2023. godine u 16,30 sati, policijski službenici PU Centar, PS Centar, lišili su slobode
lice S. M., rođen 1957. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je podinio krivično djelo nasilničko ponašanje. O navedenom je obaviješte dežurni tužitelj Kantonalnog tuZilaštva Kantona Sarajevo, a osoba lišena slobode je predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na
dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 17.06.2023. godine u 2l,l0 sati, policijski službenici PU Novi Grad, PO Rajlovac, lišili su slobode lice K.D., rođen 1999. godine iz Sarajeva,zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ostećenje tuđe stvari. O navedenom obaviješten je deZurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osoba lišena slobode je predata u prostorije za
zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 17.06.2023. godine u 21,50 sati, policijski službenici PU Novi Grad, PS Novi Grad, lišili su slobode lice K. A., rođen 1989. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio
krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i oštećenje tuže stvari. Predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 510 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 45 vozača.

Iz saobraćaja je isključen 21 vozač zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 08 lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, 01 vozač za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i 02 vozila su isključena neregistrovana.