tragaju za napadačem

MUP KS se oglasio o sinoćnjoj pucnjavi u Starom Gradu. Poznat stepen povreda ranjenog 16-godišnjaka

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo aktivno tragaju za napadačem koji je sinoć u potkoljenicu ranio 16-godišnjeg mladića u pucnjavi koja se dogodila u ulici Muse Ćazima Ćatića, na području općine Stari Grad.

Povodom sinoćnje pucnjave danas su se službeno oglasili iz sarajevske policije, te su naveli da se napadač sumnjiči za dva krivična djela.

"Dana 17.03.2024. godine u 20,25 sati, obaviještena je PU Stari Grad da je u ulici Muse Ćazima Ćatića, općina Stari Grad došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN osobe, te da je povrijeđena maloljetna osoba rođena 2007. godine.

Povrijeđenoj osobi ljekarsku pomoć ukazala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konstatovao da se radi o lakšoj tjelesnoj povredi.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj kvalifikovao kao krivična djela Izazivanje opće opasnosti i Laka tjelesna ozljeda. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a KS.