akcija Kings

MUP RS objavio fotografije iz akcije u kojoj je trebao biti uhapšen Zoran Galić

Na području Trebinja danas je realizovana akcija kodnog naziva "Kings" u kojoj su uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe. Riječ je o Ivici Bagu i Blagoju Miloviću.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na osnovu međunarodne razmjene informacija sa Europolom i u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Trebinje i Agencije za istrage i zaštitu BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, realizovali su akciju "Kings".

Akcija je usmjerena na dokumentovanje krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom davanje poklona i drugih oblika koristi, nedopušten promet akciznih proizvoda i nedopuštena trgovina, krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje poklona i drugih oblika koristi i odavanje tajnih podatka, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

U akciji u čijoj su realizaciji na terenu učestvovali i pripadnici Europola, izvršen je pretres stambenih objekata i prevoznih sredstava koja koriste osumnjičene osobe na sedam lokacije na području Trebinja, Berkovića, Posušja, Stoca i Gruda i oduzeto je jedno putničko vozilo, veći broj mobilnih telefona, nosača SIM kartica, rokovnika, prenosnih računara, nosača digitalnih medija i službenih dokumenata.