fup ih uhapsio

MUP Srbije objavio snimak hapšenja trojke iz Hadžića. Tvrdili da znaju gdje je nestala djevojčica Danka

Federalna Uprava policije (FUP) na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku, uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže TikTok objavile da su povezane sa nestankom djevojčice Danke Ilić, saopćeno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na TikToku izjavio da se djevojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije, Federalna uprava policije uhapsila je B.T, Z.T i M.T na području Hadžića i obavila pretres. Utvrdila je da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna.

Federalna uprava policije osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tjela BiH, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije, koji su pokazali visok stepen profesionalnosti i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije.

MUP Srbije objavio je večeras i snimke hapšenja trojice muškaraca u BiH u vezi sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić u okolini Bora.

Na snimcima se vidi kako pripadnici Federalne uprave policije sprovode trojicu uhapšenih muškaraca.

Privedene osobe u tvrdile da imaju saznanja o nestanku male Danke, odnosno koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka za otkrivanje tih informacija.