Vijesti

Muškarac iz Banovića prijetio da će pobiti članove svoje porodice

Službenici Policijske stanice Banovići lišili su slobode muškarca inicijala Š.S. (rođen 1990. godine) zbog narušavanja javnog reda i mira, a potom je bio saslušan i po odredbama Krivičnog zakona F BiH.

Nakon preduzetih radnji policajci su muškarca Š.S. pustili na slobodu. 

"Lice Š. S. 1990 godište iz naselja Smajlovići, Općina Banovići, je dana 5. maja 2023 godine u 19.45 sati sam sebe prijavio PS Banovići, prijeteći da će pobiti članove svoje porodice. S tim u vezi intervenisali su službenici PS Banovići, a lice, koje je bilo u alkoholisanom stanju, koje je na naročito drzak način vrijeđalo i omalovažavalo policijske službenike te narušavalo javni red i mir je privedeno i zadržano u prostorijama PS Banovići, do otrežnjenja", navode u Upravi policije MUP-a TK. 

Prethodno je alkotestiranje pokazalo da je Š.S. pod uticajem alkohola. Zbog navedenog mu je izdat i prekršajni nalog, a o svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK.

"Nakon puštanja isti je objavio sporni snimak 6.5 u vezi čega su reagovali istražitelji OKP PU Banovići, te je ponovno upoznato Tužilaštvo. Š.S. je u skladu sa uputama dežurnog tužioca saslušan u svojstvu osumnjičene osobe zbog postojanja sumnji da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti te se nastavlja dalji rad na dokumentovanju navedenog djela", navode u Upravi policije MUP-a TK.