Nevjerovatna situacija

Muškarac skrivio dvije saobraćajke pa se sakrio u kanalizaciju od policije. Proveo je tamo 30 sati, a onda…

Nevjerovatna situacija u Australiji. U ponedjeljak su vatrogasci oslobodili 38-godišnjeg muškarca nakon što je proveo više od 30 sati u mreži podzemnih cijevi u Brisbaneu, javlja BBC. Razlog? Tridesetogodišnjak, koji je učestvovao u dvije saobraćajne nesreće, sklonio se dan ranije u kanalizaciju kako bi pobjegao policiji.

Prolaznik James Lingwood upozorio je policiju u ponedjeljak da je muškarac zaglavljen u kanalizaciji u Brisbaneu. Bio je zarobljen u podzemnom cijevnom sistemu više od 30 sati i bio je do koljena u vodi kada su vatrogasci uklonili ploču kako bi mogao izaći. Bjegunac je zadobio nekoliko ogrebotina i završio na liječenju od hipotermije.

Muškarac je u početku rekao vlastima da je otišao u kanalizaciju kako bi pronašao svoj telefon, ali policija je Queenslanda otkrila potpuno drugačiju verziju. Tamo se zapravo skrivao kako bi pobjegao od snaga reda nakon što je u nedjelju učestvovao u dvije nesreće. Prvo se automobilom zabio u policijsko vozilo, a zatim u drugi automobil, pa je vozač lakše povrijeđen. Nekoliko trenutaka kasnije, osumnjičeni je navodno iskočio iz svog automobila i pješice napustio mjesto događaja, prije nego što se sklonio u kanalizaciju.

James Lingwood rekao je za Courier Mail da je prvi put razgovarao s muškarcem u nedjelju nakon što je čuo glas iz kanalizacije.

"Činilo se da je dobro i rekao je da može izaći tamo gdje je ušao, pa sam ga ostavio na miru", rekao je.

No u ponedjeljak, kada se vratio na istu lokaciju, odlučio je poduzeti mjere nakon što je na istom mjestu opet čuo čovjeka.