Region

Muškarac u Međimurju zvjerski silovao ženu, drugima naplaćivao da gledaju

Muškarac (42) iz Međimurja optužen je za stravična silovanja bivše supruge koja je počinio pred nepoznatim maskiranim osobama kojima je naplaćivao da sve gledaju, piše Danica, prenosi Index.

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podignulo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, brutalna silovanja počinio je od jula 2006. do aprila 2007. godine. Prijeti mu do 10 godina zatvora.

"U podstanarskom stanu joj je tokom jula 2006., nakon što ju je prvo izudarao rukama po glavi i tijelu, a potom bacio na krevet i vezao joj ruke za rub kreveta, skinuo gaćice te joj, uprkos njezinom traženju da ju pusti i pokušajima da ga odgurne nogama, raširio noge", stoji u optužnici.

Silovao ju je, nakon čega joj je u spolovilo gurao bocu, potom i cijelu šaku, zaprijetivši joj da će ju ubiti ako o događaju nekome ispriča.

Ostala trudna

"Nakon toga u šest navrata je protiv njezine volje s njom imao spolne odnose. Najprije joj je ruke vezao za krevet, potom gurao svoje spolovilo u njezino te nakon svog spolnog zadovoljenja gurao joj u spolovilo bocu i druge predmete te cijelu šaku.

Svaki put u prostoriju je ušla nepoznata maskirana osoba i za novac gledala šta joj radi, a on je sve radnje snimao te je potom prisiljavao da gleda snimku, zaprijetivši joj svaki put da će je ubiti ako o događaju nekome ispriča.

Prilikom spolnih odnosa je zadobivala ozljede i krvarila iz spolovila te ujedno ostala trudna i rodila zajedničko dijete. Kaznena djela silovanja počinjena su na osobito okrutan i osobito ponižavajući način, a silovana ženska osoba ostala je trudna", upozorili su tužitelji.

Nesretna žena pakao koji je prolazila ne bi nikad prijavila da joj se tokom 2016. nije dogodila nova velika trauma jer ju je razbojnik napao u kafiću u kojem je radila kao spremačica. U teškom psihičkom stanju završila je na psihijatriji čakovečke bolnice te liječnicima ispričala sve što joj se u životu događalo.

Sve je negirao

Svjedokinja iz porodičnog savjetovališta kaže kako je iz bolnice k njima došla u "izuzetno teškom stanju, u prvo vrijeme nije mogla uopće govoriti, čak je i povraćala, no tokom godinu dana, kroz savjetovanje njezino se stanje poboljšalo".

Okidač koji ju je doveo do ruba bilo je razbojništvo koje je proživjela na radnom mjestu kojom prilikom je zadobila i povrede. Stručne osobe u bolnici i savjetovalištu tada su doznale i za silovanja te su je uputile da sve prijavi mjerodavnim službama.

Silovatelj je bio zaposlen kao muzičar u ugostiteljskim objektima u Međimurju. Stanovao je u sklopu jednog restorana, a nesretna žena znala je povremeno prenoćiti kod njega te su zajednički počeli živjeti kad se i sama zaposlila u restoranu kao konobarica.

Ona je nakon toga otvorila vlastiti lokal u jednom međimurskom mjestu te su tamo nastavili zajedno živjeti. On je 2009. otišao raditi u inozemstvo i više se nije vraćao u Hrvatsku. Ispitan u toj zemlji prema zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć, sve je negirao. Žena se u međuvremenu udala.