Na materinoj spizi, šta skuva će izist: Severina iskoristila pjesmu “Leut Magnetika” da se čekira “doma”

84

Pjevačica regionalnog kalibra Severina za razliku od pojedinih novinara koji dekliniraju citate iz pjesme koju je iskoristila da bi se čekirala “doma”, došavši u Split, očito bolje poznaje i muzičku scenu kojoj sama i ne pripada.

Pop pjevačica naime objavila je story u čijem su opisu stihovi numere “Evo me doma” benda Leut Magnetik, na kojoj gostuje i udarna igla splitskog TBF-a i bivši član Leuta Aleksandar Saša Antić.

Leut Magnetik osnovan je 2001.godine u Zagrebu, u početku kao eksperimentalni sastav koji nastupa na otvorenjima umjetničkih izložbi i performansa. Pobjedom na Inkubatoru (natjecanju mladih sastava) 2003. godine osvajaju ugovor i izdaju svoj prvi album “B612” za Aquarius Records. Zahvaljujući hitu “Evo me doma” sastav je prihvaćen i od šire javnosti.

U razmaku od dvije godine Leut Magnetik mijenja svoj zvuk, što podvrđuju 2005. godine kad izlazi njihov drugi album “Leut Magnetik”. Okrenuti elektronskoj muzici, put do publike pronalaze pjesmom “Vecchia cola” koja zahvaljujući odličnom video spotu donosi sastavu nominaciju MTV-ove nagrade 2005. u Lisabonu. 2006. godine dobitnici su Porina za najbolji album urbane klupske glazbe.

Nakon stanke od tri godine, 2011. Leut Magnetik nastavlja s radom pripremajući novi materijal koji je u potpunosti snimljen isključivo uz pomoć analognih/akustičnih instrumenata, a sastavu se priključuju gitarist i gudački trio. Iste godine izdaju dvije nove pjesme “Arhitekt” i “sam na plesu” koje su popraćene video spotovima mladih video umjetnika Branke Valjin (arhitekt) i Natka Stipaničeva (sam na plesu) za koje su oboje primili priznanja na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva. Otad nažalost nisu stvarali niti nastupali.