postoji i to

Na more s tankim budžetom: Jeftinija mjesta moguće je naći čak i u skupoj Hrvatskoj

Sigurno ste se pronašli u situaciji u kojoj vam je bilo teško pronaći jeftina mjesta za ljetovanje u Hrvatskoj povodom ljetnog godišnjeg odmora. Visoka je cijena koju Hrvati moraju platiti da bi udahnuli malo morskog zraka, danima se kupali na plaži i jeli finu hotelsku hranu. Iako se čini kao da je nemoguće pronaći mjesto koje ne udara previše na novčanik, ne brinite, olakšat ćemo vam potragu za jeftinim mjestima za ljetovanje.

U nastavku donosimo 14 jeftinih mjesta za ljetovanje u Hrvatskoj koja, osim što su cjenovno prihvatljiva, uz to su raj za oči i upravo ono što vam treba za vrijeme godišnjeg odmora.

Skradin

Skradin se nalazi na desnoj obali rijeke Krke, a osim što posjetitelji mogu uživati u zrakama sunca dok se kupaju u rijeci Krki, također mogu uživati i u razgledavanju NP Krka. Što se tiče hrane, gastro ponuda je senzacionalna. Naime, Skradin je poznat po skradinskom rižotu, brudetu od jegulje uz prilog palente, ali i torti od badema, oraha i meda. Ne zaboravite nazdraviti jer je Skradin također poznat i po likeru od ružinih latica, piše Telegram.

Smještaj je, kako bi rekli mnogi, bagatela s obzirom na cijene na koje smo, nažalost, navikli. Otprilike će vas smještaj koštati 40 eura po noćenju.

Novi Vinodolski

Novi Vinodolski je svakako grad koji se smatra jednom zanimljivom, ali i jeftinom destinacijom. Osim predivnog i čistog mora u kojem možete uživati, i sam grad ima štošta za ponuditi. Tako vas tokom ljetovanja u ovom gradu na obali Kvarnera očekuju vidikovci i utvrde koje vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima. Pored razgledavanja samog grada, ne zaboravite da Novi Vinodolski tokom ljetnih mjeseci ima brojna događanja, od karnevala do koncerata.

Ne kaskaju ni po pitanju gastro ponude, a jako paze da posjetitelje upoznaju s tradicionalnim jelima. Cijena smještaja u Novom Vinodolskom je otprilike 50 eura po noćenju.

Tribunj

Tribunj je poznato turističko središte, a nalazi se nedaleko od Vodica. Ovaj mali dalmatinski gradić prepun je šljunčanih plaža koje će vas oboriti s nogu, a jedna od najpoznatijih je Sovlja. U Tribunju, osim u moru i prekrasnim plažama, imate priliku uživati i u ribljim specijalitetima, ali i domaćem vinu.

Cjena smještaja je, s obzirom na ostale gradove, izuzetno prihvatljiva. Tako će vas noćenje ondje koštati 50 eura.

Biograd na moru

Biograd na moru smješten je u Pašmanskom zaljevu. Posjetite li ovaj grad, dočekat će vas prekrasne plaže kao što su Bošana, Dražica i Soline. U blizini su Nacionalni parkovi Kornati, Paklenica i Krka, imate mogućnost razgledavanja raznoraznih znamenitosti. Neke od znamenitosti su ostaci bazilike sv. Ivana Evanđeliste i Zavičajni muzej. Za one koji su željni zabave, u blizini se nalazi Fan Park Biograd i Adventure park. Fan Park Biograd mnogi nazivaju hrvatskim Gardalandom.

Očekujte da bi vas smjštaj mogao koštati oko 60 eura po noćenju.

Baška Voda

Nekad naselje težaka i ribara, trgovaca i pomoraca, Baška Voda je izrasla u savremeno turističko mjesto sa svim sadržajima i obilježjima malog mediteranskog gradića. Baška Voda ima odlične plaže, idealne za porodice s malom djecom, ali i povoljne hotele, prirodne hladovine, parkove i odličan izbor sadržaja.

Cijene su i više nego povoljne, pa se tako cijene smještaja kreću od 65 eura po noćenju.

Ston

Ston je srednjovjekovni gradić poznat po uzgajalištu kamenica koje je moguće degustirati na licu mjesta uz čašu pelješkog vina. Osim niske cijene smještaja od oko 65 eura po noćenju koja privlači veliki broj posjetitelja, posjetitelje privlače i stonske zidine duge pet i pol kilometara. Krase ga i prekrasne plaže. Imate li želju uživati u miru i čistom moru, za vas je definitno plaža Pržina koja je udaljena samo dva kilometra od grada.

Ston vam daje mogućnost i da se upustite u morske aktivnosti. Uputite li se u ovaj srednjovjekovni gard, dobit ćete priliku za vožnjom kajacima Malostonskim zaljevom, posjetite Aquapark, a ni ronjenje nije na odmet.

Tisno

Zaputite li se u Tisno, ne morate brinuti da ondje nećete imati što za raditi. Naime, Tisno je poznato po mostu koji spaja kopneni i morski dio grada, a na bogatu historiju Tisna, u istoimenom gardu imate priliku razgledati vole, crkve i palače. osim prihvatljive cijene, veliki broj ljudi odlazi nas ljetovanje u Tisno zbog prekrasnih plaži kao što su plaže Sv. Andrija i Rastovac. Imate li želju za aktivnim odmoru, grad nudi mogućnost bavljenja sportskim aktivnostima.

Neke od njih su nogomet, košarka. tenis, odbojka na pjesmu, rolanje, biciklizam, ali i pješačenje. Zanima vas gastronomija? Restoran u Tisnu ponose se svježim morskim plodovima kao što su riba, škampi i lignje koje se svakodnevno donose iz obližnjih ribarskih luka.

Cijena smještaja je oko 66 eura po noćenju.

Fažana

Samo nekoliko kilometara od Pule, dočekat će vas Fažana. Bogata gastro ponuda je ono po čemu je Fažana poznata, a danas je to jedna od najposjećenijih općina u Istri. Prekrasne uređene plaže i kilometarska šetnica, izletnički brodovi i barovi na plaži, dovoljan su razlog da vaše ljetovanje u Fažani bude pun pogodak.

Fažana je mjesto u kojem možete pronaći smještaj ispod 80 eura, pa će vas ondje smještaj koštati otprilike 75 eura.

Labin

Labin se nalazi u Istri, samo nekoliko kilometara od Rapca, a ovaj grad omiljena je destinacija ljubitelja kulturnih znamenitosti. Tokom ljetovanja u Labinu, moći ćete razgledati kulturne palače, posjetiti gradsku biblioteku, ali i Narodni muzej Labin u kojem možete vidjeti improvizirani rudnik. Grad ima bogatu gastronomsku ponudu, pa ćete tako tijekom posjeta Labinu imati priliku uživati u njihovim poslasticama, a u slučaju da se želite okupati moru, samo produžite do Rapca koji je udaljen tri kilometra.

Cijena smještaja je, reklo bi se, prihvatljiva. Cijena po noćenju je 75 eura.

Novigrad

Prirodne historijske ljepote su ono što karakterizira grad Novigrad. Posjetiteljima nudi mogućnost razgledavanja povijesnih građevina kao što su crkve sv Maksima i Pelagija, kao i muzeja Lapidariuma. Za ljubitelje aktivnog odmora, nudi se vožnja kajakom i biciklom, jedrenje i veslanje na dasci, a nakon sportskih aktivnosti, možete uživati u novigradskim specijalitetima kao što su: maslinovo ulje, plodovi mora i tartufi.

Jednako možete uživati i u cijeni smještaja koja je otprilike 70 eura po noćenju.

Vrsar

Vrsar je poznat po šarenim kućama koje imate priliku vidjeti, a oni koji se odluče posjetiti ovo mjesto, mogu očekivati predivne šljunčane stjenovite plaže na kojima će se s guštom sunčati i uživati. Udaljen je samo nekoliko devet kilometara od grada Poreča. U slučaju da ondje niste došli samo ležati na plaži i odmarati, u Vrsaru će vas oduševiti Gusarska špilja u koju ulazite čamcem, kao i Dinopark samo dva kilometra udaljen od Vrsara. Također, tokom ljetnih mjeseci ondje se održavaju brojne ribarske fešte i koncerti uz koje ćete se moći opustiti, a možda i zaplesati.

Smještaj će vas ondje koštati otprilike 76 eura po noćenju.

Omiš

Omiš je gradić savršen za one kojima je potreban miran odmor. Kada se poželite kupati, svratite na plaže Sumpetar, Ljubljeva, Artina. Kajakom možete istraživati Skrivena mjesta i kanjone rijeke Cetine, a ogladnite li od kupanja, čeka vas bogata gastronomska ponuda raznoraznih specijaliteta, dok se ljeti održava po nekoliko muzičkih festivala.

Odlučite li prespavati, cijenu smještaja platit ćete otprilike 80 eura po noćenju.

Primošten

Primošten je jedna od omiljenih destinacija zbog primamljivih plaža, bistrog mora, znamenitosti, restorana i izletničkih destinacijama. Razgledavati ondje možete Stari grad, Lučica i kipa Orsona Wellesa. Plaže na kojima možete upijati zrake sunca su Velika i Mala Raduča, Porat, Garbina i Varoš.

Odlazite li ondje na odmor, cijenu smještaja platit ćete 88 eura.

Nin

Nin je divan mali gradić s najmanjom katedralom na svijetu. Mnoge privlači njegova bogata i kulturna historija, ali i kip Grgura Ninskog. Jeste li znali da, ako dotaknete palac Grgura Ninskog i poželite želju, želja će vas se ostvariti. Za one koje ne mogu dočekati kupanje, Nin je poznat po lijepim plažama, kao što je recimo kraljičina plaža, pješčana plaža odlična za obitelji s malom djecom. S obzirom na veliki broj restorana u Ninu, teško da ćete ostati gladni.

Cijena? Smještaj u Ninu izaći će vas otprilike 90 eura po noćenju.