Vijesti

Na području Bihaća otkriveni droga, novac i oružje

Službenici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Izačić danas su na području Bihaća, prema naredbi Općinskog suda u Bihaću, izvršili su pretres kuće, pratećih objekata i vozila u vlasništvu S.K. (1995.), državljanina Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Uz pomoć službenog psa za otkrivanje narkotika, belgijskog ovčara imena Celo, pripadnici Jedinice GPBiH Izačić i Jedinice GPBiH za podršku i kontrolu Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo prilikom pretresa pronašli su i privremeno oduzeli: veću količinu suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na Cannabis sativu, jedan gasni pištolj, devet mobilnih telefona, veću količinu novca u raznim apoenima, 25 saksija sa zasadom biljke Cannabis sativa, jedan metak za automatsku pušku cal. 7,62 mm, drobilicu, sjemena, preciznu vagu i snimač za video nadzor s adapterom.

O ovom događaju je upoznat tužilac Kantonalno tužilaštva Unsko-sanskog kantona. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, zaključili su iz Granične policije BiH.