akcija na više lokacija

Na sjeveru Kosova uhapšeno osam carinika i policajac zbog zloupotrebe položaja

Tokom akcije su oduzeti i važni predmeti za dalje istražne radnje, kao što su dvadeset službenih pečata Carine Kosova

Tokom akcije sprovedene na više lokacija u Sjevernoj Mitrovici uhapšeno je devet službenih osoba osumnjičenih za krivična djela zloupotrebe službenog položaja i primanje mita.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopćilo je da je u punoj saradnji i koordinaciji s Carinom Kosova i relevantnim mehanizmima preduzelo radnje kontrole jedanaest lokacija, koje je podržala Kosovska policija. Uviđaj je izvršen u cilju prikupljanja dokaza i hapšenja devet službenih lica osumnjičenih za krivična djela "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja" i "Primanje mita".

"Tokom ove akcije prikupljeni su dokazi koji potkrepljuju sumnju da su ovih devet službenih lica, od kojih su osam carinski službenici i jedan policijski službenik Granične policije, umiješani u krivična djela za koja se sumnjiče", navodi se u saopćenju.

Tokom akcije su oduzeti i važni predmeti za dalje istražne radnje, kao što su dvadeset službenih pečata Carine Kosova, deset telefona zajedno sa četiri sim kartice, pištolj devet mm s tri magacina, devet metaka sa dozvolom i šesnaest komada nezvanične municije.