vrijeme

Na snazi žuti meteoalarm: Jutros ista temperatura u Bihaću i Neumu

Na području Hercegovine, te jugoistočne i jugozapadne Bosne na snazi je žuti meteoalarm zbog izraženijih padavina koje se očekuju tokom dana.

Tako se na trebinjskom području se očekuju padavine između 40 i 60 litara po metru kvadratnom zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode", navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Na livanjskom, mostarskom i fočanskom području očekuju se padavina između 20 i 40 litara po metru kvadratnom zbog čega je i na tim lokalitetima na snazi žuti meteoalarm.

U Bosni i Hercegovini danas preovladava oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

Temperature zraka u sedam sati iznosile su Bjelašnica 1, Sokolac, Tuzla i Zenica 4, Banja Luka i Bijeljina 5, Doboj, Prijedor i Sanski Most 6, Zvornik 7, Ivan Sedlo 8, Sarajevo iŠiroki Brijeg 9, Bugojno, Gradačac, Livno i Trebinje 10, Mostar i Stolac 11, Drvar 12, Bihać i Neum 14 stepeni Celzijusa.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka između 10 i 16 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni Celzijusa.