Magazin

Na ženama voli veliku ili malu guzu? A kakve grudi? Evo šta to govori o njemu

Koliko je istine u uvriježenom uvjerenju da je sklonost određenim dijelovima tijela povezana s osobnostima i pozadinskim karakteristikama?

Može li se muška osobnost definirati na temelju toga koje dijelove ženskog tijela preferiraju, te jesu li im draže veće ili manje grudi i guze? Da, istraživači se vole baviti otkrivanjem razlika između “muškaraca sklonijih grudima” i “muškaraca sklonijih guzi”. A sažetak tih istraživanja je sljedeći:

Muškarci koji se “pale” na ženske grudi vole biti u centru pažnje. Najvažnija im je neovisnost i osjećaj nesputanosti. S druge strane, nedostaje im upornosti. Za muškarce koji se “pale” na ženske guze kažu da vole red, urednost, organiziranost. Ne vole raditi napola i streme postignućima. Dakle, ambiciozni, uporni i odlučni, ali zakinuti za opuštenost.

Svojevremeno je studija provedena i na Sveučilištu u Illinoisu. Oni su otišli su i korak dalje, bavili su se i time vole li muškarci male ili velike grudi, male ili velike stražnjice. Zaposlili su 95 studenata dodiplomskog fakulteta s kolegija psihologije. Pokazan im je niz od 105 parova golih ženskih silueta i „potrebno je bilo navesti koju od dvije figure preferiraju“.

Osobine i ciljevi

Siluete su se temeljile na standardnoj figuri, ali sve su imale varijacije u veličini grudi, stražnjice i nogu. “Svaka od tri dimenzije mogla je pretpostaviti vrijednost norme (0), ili može biti umjereno velika (+1), velika (+2), umjereno mala (-1) ili mala (-2)”. Nakon ocjenjivanja 105 pari silueta, od sudionika u studiji zamoljeno je da se nakon dvije sedmice ponovo vrate. Tokom druge studije ispunili su niz upitnika kako bi procijenili svoje osobine ličnosti i životne ciljeve.

Pozadinske karakteristike

Svrha studije, kako objašnjavaju, bila je testiranje uvriježenog uvjerenja da je “sklonost određenim dijelovima tijela povezana s osobnostima i pozadinskim karakteristikama, primjećujući da muškarci često sebe nazivaju „grudomuškarcima“ ili „guzomuškarcima“. Prema istraživanju, sklonost figuri s velikim grudima, stražnjici i dugim nogama „bila je povezana s potrebom za postignućem“, dok oni koji su preferirali lik s malim grudima, stražnjicom i nogama „nisu bili cinični prema autoritetu i prijavili su da potječu iz viših klasa.” Preferencija prema standardnom liku “bila je povezana s heteroseksualnošću i sklonošću dezorganizaciji u osobnim navikama.”

Istraživači su ispitali razlike između sklonosti prema pojedinim dijelovima tijela, otkrivši da oni koji preferiraju velike grudi imaju tendenciju da budu neovisni, dok oni koji preferiraju male grudi imaju tendenciju prema religioznosti i blagoj depresiji.

Pronađene su i razlike među onima koji su preferirali veliku i malu stražnjicu. Prema rezultatima, oni koji su preferirali velike stražnjice bili su okarakterizirani “potrebom za redom”, dok su oni koji su voljeli malu stražnjicu skloniji “ustrajati na dovršetku svog posla i nisu osjećali potrebu da budu u središtu pažnje.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare