šok u australiji

Nadal nakon šokantnog poraza otkrio šta se desilo: Zabrinutiji sam nego inače, osjećam bol na istom mjestu

Rafael Nadal izgubio je od Jordana Thompsona 5:7, 7:6, 6:3 i ispao u četvrtfinalu turnira u Brisbaneu.
Špancu je ovo prvi turnir koji je igrao od Australian Opena prošle godine, a ispao je nakon tri i pol sata igre nakon što je propustio iskoristiti tri meč lopte.

Prvu je imao kod vodstva 5:4 u drugom setu. Australac je servirao za ostanak u meču i uspio je spasiti meč-loptu da bi Nadal u tie-breaku poveo 6:4 i činilo se da je priči kraj. No Thompson je i to izvukao, dobio je četiri poena zaredom i odveo meč u treći set.

U njemu je kod vodstva 2:1 napravio odlučujući brejk, koji Nadal nije uspio vratiti do kraja meča. Thompson je odigrao odličan treći set, s čak 12 winnera i samo četiri neprisiljene greške i ostavio je Španca bez ikakvih šansi.

Nadal je na kraju prokomentariao meč kazavši da je imao probleme zdravstvene prirode.

Ono što je veća briga jeste činjenica da je tokom trećeg seta tražio medicinski tajm-aut zbog bola u predelu kuka, koji je operisao prošlog ljeta.

"Bol je na istom mjestu, ali osjećam da je mišić u pitanju od umora. Prošle sezone je to bila tetiva i osećaj je bio potpuno drugačiji. Više sam osjetio. Jedini problem je što je isto mjesto, pa sam zabrinutiji nego inače", rekao je Nadal i dodao:

"Nadam se da su mišić 'napunjeni' posle nekoliko dana napora i veoma teškog meča. Već sam rekao da mi je cilj da budem konkurentan za nekoliko mjeseci. Tačno je da sam odigrao dva meča. Mnoge stvari mogu da se dogode mom telu posle godinu dana bez takmičenja. Nadam se da je samo mišić u tom predjelu opterećen".