cilj su olimpijske igre

Nadal u očaju: Neću da igram na Roland Garrosu

Karijera Rafaela Nadala se rapidno približava kraju. Još jedna rana eliminacija, ovog puta iz Rima, je primorala Španca da dobrano razmisli o učešću na Roland Garrosu.

I kako sada stvari stoje, legendarni teniser je još uvijek neodlučan da li će se pojaviti na drugom Grand Slamu u sezoni, ali se između redova može naslutiti da je bliži tome da ne učestvuje na turniru.

"Ne želim da igram na Roland Garrosu, ako moram da budem oprezan i da ne mogu da dam svoj maksimum, kao što je to bilo u Barceloni i Madridu. To je poseban turnir za mene i obilježio je mnogo moju karijeru. Biće mi jako teško ako ne budem tamo, ali igrat ću samo ako mogu da dam 100 posto."

Međutim, šanse da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu su daleko veće.

"Postoje stvari koje mogu samo da se dožive na Olimpijskim igrama. To je suština svakog sportiste da igra za svoju zemlju. Posebno ima težinu pošto se igraju u Parizu. Bio bih uzbuđen, usrećilo bi me."

Na konkretno pitanje o kraju karijere, Nadal je rekao:

"Sve promjene su teške, ali imam veliku sreću što imam porodicu i prijatelje koje mi pružaju mnogo lijepih stvari koje me čine sretnim. Naravno da adrenalin i emocije koje se dožive u sportu su nešto posebno i teško mogu da se osjete u svakodnevnom životu - zaključio je osvajač 22 Grand Slam titule.