oslobodili kriminalca

Nadrealne scene sa autoputa: U napadu na policijski kombi ubijena dva policajca, oglasio se i Macron, a sve to zbog Muhe

Naoružani napadači napali su zatvorski konvoj u Francuskoj i oslobodili poznatog narko-bosa Mohameda Amoura, zvanog Muha.

Dvojica francuskih policajaca su ubijena, dok je troje ranjeno prilikom napada na konvoj. Na novom snimku vidi ce cijeli napad i kako crni automobil na naplatnoj rampi u Normandiji iznenada udara u policijski kombi, nakon čega dotrčavaju četvorica maskiranih napadača i otvaraju vatru.

Otmičari su potom otvorili vrata policijskih automobila i izvukli Mohameda Amra sa lisicama. Amoura, koji je navodno jedan od vodećih trgovaca narkoticima u Francuskoj, trebalo je da bude prebačen iz Ruana u zatvor u Le Havreu.

Na drugom šokantom snimku, koji je zabilježio putnik iz autobusa koji je u trenutku napada prolazio naplatnu stanicu, vidi se maskirani napadači kako drže u rukama AK47. Vide se i lokve krvi ispred kombija. Na trećem snimku vidi se kako policija pruža pomoć kolegi dok krvav leži na podu.

Komandir regionalne policije aktivirao je plan "kobac" koji podrazumeva da se cijela policija stavlja u stanje pripravnosti. Poslednji put plan je korišten tokom potrage za ozloglašenim gangsterom Redoinom Faidom 2018. godine i 2015. nakon napada na redakciju lista Charlie Hebdo.

Oglasio se i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

"Napad, koji je odnio živote zatvorske službenike, šok je za sve nas. Nacija stoji uz porodice nastradalih i povrijeđene policajce i njihove kolege. Sve se čini da se pronađu počinioci ovog zločina kako bi pravda bila zadovoljena u ime francuskog naroda. Bićemo nepokolebljivi - napisao je Macron na svom nalogu na društvenoj mreži X.