Gaming

Najavljena je Tecno Pocket Go “konzola” za koju nije potreban TV

Kineska kompanija Tecno Mobile predstavila je svoj uređaj Tecno Pocket Go kao jednu od prvih prijenosnih gaming konzola u tandemu s naočalama za proširenu stvarnost.

Igranje na prijenosnim konzolama i ručnim PC uređajima ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Kod takvih uređaja pristajemo na ekran manjih dimenzija koji je često neupotrebljiv na dnevnom svjetlu. U budućnosti možda ne bude tako s novim formatom prijenosnih uređaja, a jedan od prvih takvih nazvan je Tecno Pocket Go.

Radi se o proizvodu kineske tvrtke Tecno Mobile koji je prijenosna konzola / PC unutar kućišta malo debljeg i glomaznijeg kontrolera, a koristi se u kombinaciji s AR naočalama koje obećavaju “6D gaming iskustvo”. Iskreno rečeno, ni ne znam što je točno 6D, ali naočale projiciraju virtualni ekran veličine 215 inča kojega gledate kao da ste šest metara udaljeni od njega. Slika se na naočale emitira putem USB-C kabela.

Samo srce uređaja čini AMD-ov procesor Ryzen 7 8840HS, u paru s Radeon 780M grafičkom karticom, 16 GB LPDDR5 RAM-a i 1TB PCIe Gen5 SSD-om. Baterija bi trebala biti izmjenjiva.

Za sada nema informacija kad bi ovaj proizvod mogao krenuti u prodaju ni koliko će koštati.