Evropsko prvenstvo

Najbolji iz cijele Evrope dolaze u Sarajevo: Olimpijski boks se vraća kući

Sarajevo će od 23. do 30. juna biti domaćin EUBC Evropskog prvenstva za dječake i djevojčice u boksu, za uzraste od 15 i 16 godina.

Ovo prestižno takmičenje okuplja najbolje mlade boksere iz cijele Evrope, koji će se boriti za titulu evropskog prvaka u svojim kategorijama.

Na događaju će učestvovati stotine mladih sportista iz više od 28 zemalja, pružajući priliku za nezaboravno iskustvo sportskog duha i međunarodne saradnje. Takmičenja će se održavati u sportskoj dvorani hotela Hills na Ilidži, koja će biti prilagođena za potrebe ovog vrhunskog sportskog spektakla, najavili su organizatori.

"Ovaj sportski događaj nije samo prilika da se vidi budućnost evropskog boksa, već i da se promovišu vrijednosti sporta kao što su disciplina, posvećenost i fair-play. Sarajevo će, kroz ovaj događaj, dodatno učvrstiti svoju poziciju na sportskoj karti Evrope i svijeta. Pozivamo sve ljubitelje sporta da nam se pridruže i podrže mlade sportiste u njihovim nastojanjima da ostvare svoje snove", saopćeno je.

Ulaz na događaj je slobodan.