Magazin

Najjači dječak na svijetu danas je neprepoznatljiv

Osmogodišnjak koji se bavio bodybuildingom, nekad poznat kao najjači dječak na svijetu i "Arnold Schwarz-nipper" (nipper, u žargonu mali dječak), izgleda neprepoznatljivo nakon što je nastavio trenirati još osam godina.

Brandon Blake (16) sada nastavlja karijeru u borilačkim vještinama. Izrastao je u prvaka u hrvanju, prenosi Daily Star.

Najjači dječak na svijetu: Imao dobre predispozicije

Uz tjelesnu građu profesionalnog sportiste u nevjerovatno mladoj dobi, jasno je da je Brandon iz Kildarea u Irskoj imao dobre predizpozicije.

Trostruki irski i britanski prvak u hrvanju

Sada je trostruki irski i britanski prvak u hrvanju, prema njegovom Instagramu.

Post iz oktobra, kada je uzeo zlato na Irish wrestling openu, otkriva koliko je dominantan takmičar nakon što je obrisao pod s protivnicima.

"Sve mečeve sam dobio tehničkom nadmoći. 10-0. 10-0. 14-4. Finale je bila teška borba protiv vrlo vještog hrvača", objavio je Blake.

Impresivna objava

Još jedan post iz septembra jednako je bio impresivan.

Brandon je otkrio da je uzeo zlato na Evropskom prvenstvu u jiu-jitsuu, uprkos priznanju:

"Zapravo nisam toliko trenirao jiu-jitsu u posljednje vrijeme."

Brandonov profil ispunjen je objavama medalja i pehara iz njegovih brojnih pobjeda u borilačkim vještinama, uz slike na kojima se vidi intenzivan režim treninga.

Postao je internetski fenomen nakon što je fitness zvijezda Frank Medrano na Facebooku podijelio sliku tada osmogodišnjaka.

"Uletio sam na Instagram ovog malog tipa. Izmamio mi je veliki osmijeh na lice. Sjajan je osjećaj utjecati na tako mladu generaciju. Nadam se da živi sretan i zdrav život", napisao je Medrano.

Brandon je u to vrijeme rekao da mu je najdraži sport gimnastika. Nadao da će jednog dana osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

"Želim biti u stanju učiniti sve ono što Frank može. Također želim biti veoma jak", rekao je Blake.

Brandon je sretan i zdrav

Brandonov otac Mark, bivši poluprofesionalni nogometaš, govorio je u to vrijeme:

"Brandon je bio oduševljen što ga je primijetio njegov heroj. Nije da mu je to trebalo, ali to ga je još više motiviralo. On je vrlo aktivan dječak i ne diže nikakve tegove.

Bavi se gimnastikom. Odatle dolazi njegova tjelesna građa. On je to razvio tokom prošle godine. Ludo ga je gledati. Brandon je sretan i zdrav. Njegova temeljna snaga je nevjerovatna. On je inspiracija.

Dosta sam se udebljao. Brandon me zapravo motivirao da smršam. On je moj sin i moj mentor.

Ali, on je samo običan mali dječak koji se voli igrati sa svojim prijateljima. Postoji mali dio ljudi koji govore da je to loše, ali nije. Mislim da šalje pozitivnu poruku.

Dodao je:

"Nema ništa pretjerano u onome što Brandon radi. Nadamo se da će inspirirati druge. Potpuno je prirodno i sjajno što se toga prihvatio. To treba slaviti."