Magazin

Najljepši simptomi trudnoće u kojima se zapravo uživa

Kada se govori o simptomima trudnoće uglavnom se misli na mučninu i povraćanje, bol u leđima, glavi, stomaku, problemi sa nesanicom, apetitom… Međutim, nije trudnoća samo niz tegoba sa kojima se žene suočavaju.

Trudnoća se sa razlogom zove drugo stanje i ona sa sobom zaist nosi niz promjena u tijelu svake žene zbog kojih mnoge stvari nisu kao ranije ili nisu kao što su inače, piše Bebac.

Novi život koji raste u vama svakako ima određene zahteva koji vas mogu dovesti do niza tegoba, ali daju i mnogo više od toga.

Postoji i simptomi trudnoće u kojima ćete zaista uživati – zato ne dozvolite da oni padnu u sjenku svih ovih problematičnih simptoma:

Mnogo ljepša kosa

Mnoge trudnice se mogu pohvaliti sjajnijom, bujnijom i generalno ljepšom kosom, posebno one kod kojih ovo nije inače slučaj. Ovo se dešava zahvaljujući hormonima koji “luduju” u tijelu trudnice, kosa manje opada pa postaje gušća, a samim tim i ljepša.

Lijepi, jači i duži nokti

Još jedna od prednosti drugačijeg nivoa hormona u tijelu trudnice jeste i brži rast noktiju kom doprinosi i povećanje krvnog pritiska. Osim toga, redovno uzimanje prenatalnih vitamina pomaže noktima da budu jači i da manje pucaju – pa trudnice mogu da uživaju u prirodno lijepim i dugim noktima.

Bujnije grudi

Među prvim simptomima trudnoće, onim koji vas natjeraju da posumnjate da ste u drugom stanju su i osjetljivost dojki. Upravo je ovo i prednost trudnoće jer kako trudnoća odmiče tako i grudi kod većine trudnica rastum, dobijaju bojniji izgled i nastavljaju da se mijenjaju sve do porođaja – kada će početi da ispunjavaju svoju funkciju kada beba počne da sisa.

Divan, blistav ten

Ovo će posebno obradovati žene koje inače imaju problematičnu kožu – ali trudnoća zaista može, barem privremeno, da promijeni ovo stanje. Povećan protok krvi kroz cijelo tijelo učiniće vaš ten sjajnijim, koža će postati mekša i glatka, a zahvaljujući hormonima, posebno u drugom trimestru, koža će biti mnogo zdravija, bez bubuljica i preteranog mašćenja.

Nema menstruacije!

Čim dođe do izostanka prve menstruacije, a test pokaže dvije crtice – mnoge žene započinju slavlje. Ovo je znak da će imati bebu, ali i da će bar na tih 9 mjesec “odmoriti” od pms-a, menstrualnih bolova svakog mjeseca, uložaka, tampona…

Više uživanja u seksu

Još jedan od dobrih simptoma trudnoće jeste i više uživanja u seksu i to zahvaljujući većoj osjetljivosti žena u vaginalnom području. Iskoristite to – i uživajte sa svojim partnerom više nego ikad!

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare