teški dani

Najteža životna bitka princa Williama

Nakon što su u razmaku od svega nekoliko dana kralju Charlesu i Kate Middleton dijagnosticirali karcinom, sav teret ovoga svijeta pao je na leđa princa Williama koji je dobio teški zadatak - zadržati porodicu na okupu

Kao budući kralj, princ William svjestan je da nema puno mogućnosti za neki pretjerani manevar, kao i da nema vremena za tugu.

Život ga uistinu nije mazio, a nakon što je ostao bez majke, princ William morao se suočiti s novim teškim trenucima. U kratkom period karcinom je dijagnosticiran njegovom ocu, kralju Charlesu III, ali i njegovoj voljenoj supruzi Kate Middleton.

"Bilo da ste princ ili siromah, niko ne želi ovakvo što doživjeti da u kratkom roku i otac i supruga završe na liječenju od karcinoma', rekao je dobro upućeni izvor za magazin People.

Iako je, nakon kraće pauze tokom koje se posvetio Kate i djeci, princ William ponovno prionuo na posao, ne treba ni postavljati pitanje koliko mu teško pada fokusiranje na poslovne obveze kada kod kuće proživljava najteže trenutke i pokušava porodicu zadržati na okupu.

'Za Williama sve ovisi o Kateinom oporavku', uvjerena je kraljevska biografkinja Ingrid Seward.

Tokom 13 godina braka, princ i princeza od Walesa stavili su fokus i prioritet na svoju djecu - Georgea, Charlotte i Louuisa - oslobađajući svoj zgusnuti poslovni raspored samo tokom školskih praznika kako bi mogli biti zajedno, ali i sudjelujući u vožnji do škole i iz škole, ne prepuštajući taj zadatak dadilji.

Sada je princu Williamu jedini prioritet postao Kateino ozdravljenje, pružajući joj najveću podršku, kao i djeci, kako bi čim prije bila ona stara.