split

Najviša građevina u Hrvatskoj: Službeno otvoren Dalmatia Tower

Najviša građevina u Hrvatskoj - splitski Dalmatia Tower, službeno je u utorak navečer na Dan grada Splita i blagdan sv. Duje svečano otvoren.

Projektirao ga je arhitekt Otto Barić, visok je 135 metara i dobitnik je dvije međunarodnih nagrade- European Property Awards u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene te International Property Award za najbolji projekt u kategoriji razvoja.

Ima 214 soba i apartmana, unutarnji bazen na 17. od ukupno 30 katova, potom SPA, saunu, parnu sobu, veliki prostor za sastanke i fitness centar koji je otvoren non-stop, prenosi BHRT.

U sklopu kompleksa u julu je prošle godine svoja vrata gostima otvorio AC Hotel kao dio portfelja najvećeg svjetskog hotelskog lanca Marriott International, koji je prvi predstavnik svog brenda u Hrvatskoj čime je trasiran put za posve novu hotelsku i turističku industriju.

Iako je Dalmatia Tower u funkciji deset mjeseci, cijeli se kompleks sada predstavlja javnosti uz raskošan program.

Na vrhu Dalmatia Towera instaliran je laserski show, a preko cijele zgrade alpinisti su raširili hrvatsku zastavu koja je pratila nogometaše na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru.

Uzvanike će zabavljati Gibonni, a sve će završiti spektakularnim vatrometom.