Prelijepi prizori

Nakon 30 godina u Velikom parku na Ilidži zasjala ulična rasvjeta

Poslije više od 30 godina u Velikom parku na Ilidžu, koji se nalazi na samom početku Velike aleje, zasjala je ulična rasvjeta.

Kroz kapitalni projekt Općine Ilidža, kojim će se u potpunosti revitalizirati park iz austro-ugarskog perioda, Kanton Sarajevo će dobiti najveću parkovsku površinu uređenu na ovakav način, sa stogodišnjim stablima, na blizu 50.000 kvadratnih metara.

Prema riječima Nermina Muzura, načelnika Općine Ilidža, svi radovi na ovom velikom i važnom projektu trebali bi biti gotovi u narednih 40-ak dana.

"Veliki park, mnogima poznatiji i kao Kosturnica, stajao je zapušten više od 30 godina, tačnije od samog početka agresije na Bosnu i Hercegovinu. Vjerujem da će njegovom revitalizacijom naši sugrađani dobiti još jedan adekvatan prostor za šetnju i odmor, a planirano je da svi radovi budu okončani u narednih 30 do 40 dana", kazao je načelnik Muzur

Nakon revitalizacije izletišta Stojčevac, izgradnje Sportsko-rekreativnog centra Čarli i obnove Centralnog trga, vraćanje Velikog park građanima je još jedan važan korak ka izgradnji sadržaja kakvi su prethodnih godina nedostajali Ilidži.

Veliki park će se u potpunosti razlikovati od SRC Čarli, iako su prvobitno bila predviđena i dječja igrališta.

"Odlučili smo da Veliki park bude mirna zelena oaza, mjesto za šetnju i odmor. Većina šetnica u parku je već popločana. Preostaje još postavljanje klupa, kanti za smeće i time bi prva faza ovog projekta, koji Ilidžu treba prikazati na najbolji način, trebala biti uspješno okončana", rekao je Muzur, naglasivši da su bogatstvo zelenim površinama i vodom oduvijek simbolizirali Ilidžu.

(Foto: Općina Ilidža)
(Foto: Općina Ilidža)
(Foto: Općina Ilidža)
(Foto: Općina Ilidža)
(Foto: Općina Ilidža)
(Foto: Općina Ilidža)
(Foto: Općina Ilidža)
(Foto: Općina Ilidža)