Vijesti

Nakon nove stolarije OŠ ‘Pofalići’ dobija i novi kotao za sistem grijanja

Učenike Osnovne škole ‘Pofalići’ početkom nove školske godine dočekala je nova školska stolarija, čime su znatno poboljšani uslovi za rad i odvijanje nastave.

Općina Novo Sarajevo, u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS, pokrenula je te aktivnosti da bi se obezbijedili što kvalitetniji uslovi za rad i boravak u školi, imajući u vidu činjenicu da će gradnja novog objekta OŠ ‘Pofalići’ trajati više godina, jer se radi o velikom i kompleksnom projektu.

“Tim povodom, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović i direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov obišli su danas OŠ ‘Pofalići’, te potpisali i Ugovor o izvođenju radova za ugradnju kotla za grijanje u objektu škole, sa odabranim izvođačem firmom “E+E+E-ENERGY” Ilidža”, navodi se.

Vrijednost navedenih radova je oko 95.000 KM, a projekt finansira Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS u saradnji sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo i Općinom Novo Sarajevo.

“Nakon ugradnje kotla, planirana je i realizacija projekta djelimične rekonstrukcije plafona u OŠ ‘Pofalići’. U toku je priprema raspisivanja Javne nabavke, a ukupna vrijednost tog projekta je oko 90.000 KM, od čega će Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i Općina Novo Sarajevo sufinansirati sa po 45.000 KM”, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare