šok u srbiji

Nakon obrata u slučaju oglasila se i majka Danke Ilić: Znam šta sam vidjela, ništa mi sad nije jasno…

Nakon što je osumnjičeno za ubistvo Danke Ilić u Srbiji, Srđan Janković, promijenio iskaz i negirao krivicu te kazao da djevojčicu nije nikad vidio, oglasila se njena majka Ivana Ilić.

"Ja sam sada zatečena, ne znam šta bih rekla! Ko je onda bio drugi u automobilu, ja sam tada na brdu vidjela dvije osobe u vozilu? Ništa mi nije jasno… Ako nije ništa napravio, kao što kaže, zašto je šutio dva mjeseca? Pod velikim sam stresom", rekla je Ivana Ilić za tabloid Informer.

Jankovićev advokat Živadin Bogdanović izjavio je nakon saslušanja da neće davati nikakve izjave.

"Ne dajem nikakve izjave, molim vas da razumijete i njega i mene. To što sada daje iskaz, to je njegovo zakonsko pravo, a što će biti dalje, odlučit će tužitelj", rekao je advokat.

Srđan Janković uhapšen je zajedno s Dejanom Dragijevićem nakon što je policija utvrdila da su službenim automobilom Vodovoda udarili Danku 26. marta u Banjskom Polju, a potom zakopali tijelo na deponiju otpada. Dragijević je sve to i priznao, dok se Janković do danas službeno branio šutnjom. Tijelo djevojčice još nije pronađeno, a Dragijević je izjavio kako su mu brat i otac pomogli da ga premjesti.