Sport

Nakon prijave protiv Đokovića za lažni PCR test. Tužilaštvo u Beogradu donijelo odluku

Nakon drame najboljeg svjetskog tenisera i deportacije iz Austalije, neke su stvari ostale pod znakom upitnika.

Poput one je li Novak Đoković lažirao PCR test, ali i potvrde da se kretao zaražen iako je, kako je potvrđeno, imao koronu, piše 24sata.hr.

U prijavi je ukazano da su nepoznate osobe falsificirale PCR test koji je kasnije upotrijebio Novak Đoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize, stoji u objašnjenju odluke srpskog tužilaštva nakon što su dobili prijavu o kršenju zakona od strane najboljeg svjetskog tenisača.

Drama u Australiji

Drama prvog teniskog reketa u Australiji sad je već "opjevana", a Đoković mora snositi neke posljedice.

Osim toga što najvjerojatnije neće moći nastupati na Grand Slam turnirima ako se ne cijepi, morat će se boriti i s nekim prijavama te tužbama poput ove u Beogradu.

No, stigla je potvrda kako Đoković nije lažirao PCR testove, već je stvarno prebolio koronu. Objavu prenosimo u cijelosti:

"U prijavi je ukazano da su nepoznate osobe falsificirala PCR test koji je kasnije upotrijebio Novak Đoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize.

Postupajući po prijavi, tužilaštvo je napravilo neophodne provjere, a upućen je zahtjev za prikupljanje potrebnih obavijesti Ministarstvu zdravlja Republike Srbije radi provjere točnosti podataka, odnosno navoda iz prijave.

Inspekcijski nadzor

Dana 2.2.2022. godine je tužiteljstvo obaviješteno od Ministarstva zdravlja Republike Srbije da je inspekcijskim nadzorom u ustanovama iz Plana mreže utvrđeno da su potvrde o rezultatu testiranja na virus SARS-CoV-2 na koje se ukazuje u krivičnoj prijavi autentične, odnosno da je uvidom u elektronsku bazu podataka prilikom nadzora o izvršenim testiranjima na prisustvo virusa Covid 19 za lice "Novak Đoković" utvrđeno da je on više puta testiran i da su i potvrde o rezultatu testiranja od dana 16.12.2021. godine i od dana 22.12.2022. godine valjane".

Stvari su jasne - Novak Đoković prebolio je koronu, ali se očito kretao među ljudima znajući da je zaražen. Odnosno, sigurno se kretao zaražen, a pitanje je kad je točno saznao da ima koronu jer se spominjalo da je on za sve saznao tek dva dana kasnije. Sad tek kreće fokus na ovo drugo…