šta nakon svađe

Nakon svađe u vezi obavezno obratite pažnju na ovih 5 stvari

Bračni savjetnik, terapeut Jeff Guenther iz Portlanda, na svojim društvenim mrežama često dijeli savjete za parove, a u jednom od svojh videa naveo je i pet važnih stvari na koje trebate obratiti pažnju nakon prve svađe.

Početna faza veze nalik je medenom mjesecu, međutim taj medeni mjesec u jednom trenutku mora završiti, a obično završava prvom svađom. Naravno, svađe su dio odnosa i ne moraju značiti veći problem.

No, nakon prve svađe, sugeriše Jeff, morate obratiti pažnju na sljedećih pet stvari koje bi u budućnosti mogle predstavljati problem:

Druga strana napada vaš karakter

Ako druga strana ne može ostati fokusirana na stvar koja je izazvala svađu i umjesto toga vas tjera da se osjećate loše zbog toga ko ste, biće se teško zadržati na temi i riješiti stvari.

Druga strana vam stalno govori da su vaši osjećaji pogrešni

Osjećaji nisu pogrešni. Ne možete doživjeti netačnu emociju. Poništavanje onoga što osjećate nije dobar početak.

Druga strana vas vrijeđa

Ovo je znak dubokog nepoštovanja i nesposobnosti rješavanja sukoba na zreo i konstruktivan način. Iako je normalno osjećati se uznemireno, grube riječi ili uvrede mogu nanijeti štetu povjerenju i poštovanja u vezi i one su jednostavno loše.

Druga strana postaje ekspert za ono što se dogodilo

Ako druga strana uporno objašnjava što se tačno dogodilo i ne ostavlja prostor za vas i vaše iskustvo, cijela priča je jednostrana što nije dobro, prenosi "Zadovoljna.hr".

Druga strana se ne može ponovno povezati i otpustiti svađu

Ako druga strana postane hladna i oprezna, ako vas nastavi kažnjavati, vjerovatno je velika da će stvari duže vrijeme biti ovakve i da bi se situacija mogla dodatno pogoršati.