Sport

Napokon neko da odreaguje. Željina navijačka podgrupa “Košpicari” uputila kategoričan zahtjev prema upravi kluba

Navijačka podgrupa FK Željezničar “Košpicari” uputila je zahtjev prema upravi kluba da se ne odazivaju ni na kakve sastanke premijerligaša povodom sudijskih lakrdija koje su se dogodile drugim timovima u posljednje vrijeme. Zahtjev pravdaju licemjernošću “oštećenih” koji se sada javljaju i dižu hampu, dok su svjesno šutjeli i sa strane posmatrali krađu koja se kontinuirano dešavala FK Željezničar. I to godinama.

“Ispred KOŠPICARA pozivamo organe F.K. ŽELJEZNIČAR da se ne odazivaju na bilo kakve sastanke, niti da prisustvuju na istim, koje trenutno organizuju pojedini BH klubovi a glede suđenja u PL BiH!Zašto?Prvenstveno jer se dobrano zakasnilo sa sastancima na tu temu, ali prije svega jer F.K. ŽELJEZNIČAR kradu i pljačkaju godinama te iste sudije u sprezi sa N/FS BiH. Dakle, tri šampionske titule u zadnjih 5 godina su ukradene F.K. ŽELJEZNIČAR ili slobodno možemo reći otete u režiji sudija i struktura unutar N/FS BiH, a sve u cilju pomenutih struktura da srozavaju ugled i javno ponižavaju F.K. ŽELJEZNIČAR.

Pored svega ostalog i nanesene štete koju su nanijeli našem klubu u sportskom smislu, F.K. ŽELJEZNIČAR su naneseni veliki finansijski gubici, te možemo slobodno reći da generalno stanje u kojem se naš klub trenutno nalazi je direktna posljedica tih nečasnih radnji u režiji N/FS BiH.Bez imalo lažne skromnosti a naši pratioci su nam svjedoci i mogu to potvrditi da smo mi KOŠPICARI bili jedni od rijetkih koji su pisali o sudijskim pljačkama i krađama koje su se dešavale na štetu F.K. ŽELJEZNIČAR.

Dok smo mi ŽELJINI NAVIJAČI pisali, bunili se, žalili se, apelovali i upozoravali na ove anomalije u BH fudbalu, pojedinci su aplaudirali tim istim sudijama i čestitali na sudijskim odlukama, a danas ti isti organizuju sastanke zbog sudijskih pljački i krađa, kasno gospodo, kasno! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!”, stoji u njihovom pozivu.Povezani postovi: