Politika

Naša stranka: Dodik svjesno popločava put ka novim stradanjima i jedino što ga može spriječiti su sankcije

“Posljednje izjave Milorada Dodika o Bošnjacima kao nedržavotvornom narodu i konvertitima, uvrede na račun Roma ili, pak, majoriziranje Hrvata proglašavanjem sebe lično kao njihovog glasnogovornika ispod su svake granice ljudske i političke tolerancije. Radi se o izrazima šovinizma, kulturnog rasizma i govora mržnje koji zaslužuju svaku osudu.
Osuda Naše stranke, s obzirom na vrijednosti za koje se zalažemo i na to da smo stranka koja ne želi nikakvu saradnju s Dodikom i njegovom partijom je podrazumijevajuća”, saopćeno je iz Naše stranke.

Kako se iz dana u dan sve jasnije pokazuje da je Dodika nemoguće promijeniti i skrenuti ga na civilizacijski kolosijek, navode, očekuju od svih koji s njim sarađuju, koji s njim čine vlast na državnom nivou, kakvi su SDA i HDZ, ili pak od opozicionih političara u RS koji su stali uz njega kad je u pitanju Inzkova odluka o negiranju genocida, ali i od predstavnika međunarodne zajednice da prekinu svaku radnju s njim.

PROČITAJTE  NES: Spremni smo za razgovore o zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH

“Nije on taj koji treba da uslovljava saradnju s bilo kim, jer taj uslov podrazumijeva pristanak na mržnju kao modus operandi političkog djelovanja u BiH. To mu je, na žalost, dopušteno i pod hitno mora biti prekinuto.


Dodik je svjestan da ovakvim izjavama popločava put ka novim stradanjima i jedino što ga može spriječiti jesu sankcije koje očekujemo, ali tu je i političko izoliranje njegovog štetnog uticaja. Niko sebi ne smije dopustiti da bude kapilar kroz koji se širi njegov maligni uticaj ako ne želi da ga istorija bilježi kao apologetu najozloglašenijih i najomraženijih stvari koje su zadesile ljudski rod”, saopćeno je iz Naše stranke.

PROČITAJTE  Mustafa Ružnić: I mi u USK imamo svojih dodika koji primaju plaću a ne dolaze na posao


Povezani postovi: