ZAŽELILI MU USPJEŠAN RAD

Naša stranka: Mioković je dokazani profesionalac i patriota

Mioković najavio da će od Naše stranke tražiti sankcije za Bošku Čavar

Povodom posljednje sjednice Predstavničkog doma saopćenjem se oglasila Naša stranka, u kojem je istakla da je Dragan Mioković iz te stranke, koji je imenovan na mjesto predsjedavajućeg Predstavničkog doma, dokazani profesionalac i patriota koji se pokazao i kao kvalitetan zastupnik a pogotovo u svom radu kao predsjednik Komisije za sigurnost Predstavničkog doma.  

Iz Naše stranke Miokoviću su poželjeli uspješan rad na mjestu predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

"Prije njega dužnost predsjedavajuće obavljala je Mirjana Marinković-Lepić, također iz Naše stranke, koja je, nažalost, iz zdravstvenih razloga podnijela ostavku još u septembru prošle godine. Čestitamo joj što je unatoč teškim okolnostima uspjela obavljati svoje dužnosti kao predsjedavajuća u ostavci i kao zastupnici želimo joj uspješan nastavak rada. Posebno smo ponosni na činjenicu da je bila prva žena na poziciji predsjedavajuće Predstavničkog doma", istakli su iz Naše stranke.

Na posljednjoj sjednici imenovan je i sudija Ustavnog suda BiH što je, s obzirom na činjenicu da Ustavni sud već dugo nije bio u punom sastavu, važan korak ka osiguranju njegove funkcionalnosti.

Na sjednici su izglasana i brojna druga jednako važna imenovanja, ali usvojeni su i za građane brojni važni akti.

Posebno ističu Strategiju za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici za period 2024. - 2027. godine. Uvjereni smo da uskoro možemo očekivati veće unapređenje zakonskih rješenja kad su femicid i nasilje u porodici u pitanju, te oštrije kazne za počinitelje. Nasilje u porodici pošast je koja je posljednjih godina uništila ogroman broj života. Mislimo tu i na ubistva, pogotovo femicid, ali i na preživjele žrtve nasilja koje žive s traumama, saopćeno je iz Naše stranke.