DEVETA PO REDU

Nastavljena redovna sjednica NSRS, na dnevnom redu i zakon o nevladinim organizacijama

Narodni poslanici RS jutros su nastavili devetu redovnu sjednicu raspravom o Prijedlogu zakona o zaštiti prirode, čiji je predlagač Ministarstvo za prostorno uređenje, građevnarstvo i ekologiju.

Na dnevnom redu ove sjednice je, između ostalog, preostalo da se razmatra Prijedlog zakona o pripajanju dijela grada Zvornik opštini Lopare.

Takođe, poslanici će raspravljati i o Prijedlogu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, koji je juče premješten sa osme na pretposljednju tačku dnevnog reda, a ima ih ukupno 25.

Poslanici u NSRS razmatrat će nekoliko nacrta zakona: o položaju i ovlaštenjima Crvenog krsta RS, o izmjenama i dopunama Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima, kao i o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi.

Na dnevnom redu je i nekoliko godišnjih izvještaja: o radu MUP RS u prošloj godini, o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije RS za 2023. godinu, te izvještaj Ombudsmana za djecu za prošlu godinu.

Pred poslanicima su informacije o odlukama o pomilovanju u 2023. godini, te o obavezama koje za BiH i RS proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom prošle godine.

Vlada RS predložila je poslanicima i odluku o prihvatanju zaduženja RS kod Razvojne banke Vijeća Evrope po Projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove RS.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić juče je rekao da je predviđen rad do večeras do 20 sati, a da će biti nastavak u utorak, 28. maja ako ne budu apsolvirane sve tačke dnevnog reda.