Dokazi iz Skyja

Nastavljeno suđenje za ubistvo Radenka Bašića. Pogledajte kako je Railić tražio kokain: ‘Daće ti brat draga srca 37 za kilo’

Suđenje Daliboru Railiću i drugim optuženima za organizovani kriminal, trgovinu droge i ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića nastavljeno je danas izvođenjem dokaza iz aplikacije Sky.

Tužilaštvo je na današnjem ročištu prezentovalo poruke, fotografije i glasovne poruke koje je prvooptuženi Railić slao optuženom Aleksandru Ivkoviću, prenosi ATV.

Prema optužnici Railić je od Ivkovića nabavio devet kilograma marihuane po cijeni od 1.900 eura za kilogram, kao i kilogram kokaina koji je platio 37.000 eura.

Kako je tekao dogovor vidjelo se iz Sky poruka. Prema dokazima tužilaštva prepiska je započeta 16. februara oko 18 časova kada Railić Ivkoviću šalje poruke sljedećeg sadržaja:

”Op, ima li bijelo da se uzme? Cijene su pale. Kakva je? Možeš mi završiti? Jesu pale? Brate… Koliko je kod ti tvojih? Mogu sutra odma da uzmem. Gdje ode ti u po` dogovora? Brate. Puno.”, pisao je Railić preko ”Sky pina” sa oznakom ”Е310Е5”.

Nakon toga Ivkoviću je poslao fotografiju na kojoj se vidi ”cigla” kokaina sa nepoznatim logom, te ga pita:

”Je li ova roba? Daće ti brat draga srca 37 za kilo. Pala cijena svagdje. Je li ta roba. Daj sliku. I ova je top kažu”.

Prepisku prekida glasovnom porukom, koju šalje Ivkoviću.

”Adje brate, što bježiš? Dopisuj se čovječe Božji, ajde da završimo to j.. ga ja. Gdje si?”, pita Railić.

Kako je sve izgledalo pogledajte u video prilogu.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno osam osoba. Railić, Aleksandar Miljatović i Igor Repajić optuženi su za učešće u ubistvu Bašića. Railić se tereti da je bio organizator kriminalne grupe i nalogodovac Bašićevog ubistva. Miljatoviću se na teret stavlja da je bio izvršilac ubistva Bašića, a Repajić da mu je u tome pomagao.

Kao članovi Railićeve kriminalne grupe označeni su još Haris Gredelj (36) iz Prijedora, Mirjana Vujović (43) i Željko Simić (43) iz Bileće, Aleksandar Ivković (37) iz Bijeljine i Goran Gvozden (40) iz Gradiške.

Svi sem Gredelja bili su korisnici Sky aplikacije, a Ivković je imao dva kriptovana telefona.