Sport

Navijači Bajerna traže smjenu Hasana Salihamidžića. Pokrenuli su i peticiju

U minhenskom Bayernu još nema mira. Nakon najavljenog odlaska trenera Hansija Flicka, navijači Bajerna reagiraju i traže konsenkvence za Hasana Salihamidžića.

Navijači Bayerna iz Minhena pokrenuli su peticiju za izbacivanje sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Inicijativa “Za Hansija Flick, Brazzo napolje” poziva na Salihamidžićevu “trenutnu ostavku” i u utorak je imala više od 16.000 potpisnika.

U subotu je trener Hansi Flick javno objavio želju da raskine ugovor na ljeto.

“Kao navijači, članovi, navijački klubovi i navijači kluba, smatramo neprihvatljivim kako se postupa s najboljim svjetskim trenerom! U teškoj je situaciji preuzeo mjesto glavnog trenera i izvukao maksimum iz tima (6 naslova)”, stoji u pojašnjenju inicijatora peticije.

Okidač da traži raskid ugovora za Flicka je vjerovatno bio, kako piše t-online.de spor koji već neko vrijeme ima sa Salihamidžićem.

Navijači od Nadzornog odbora kluba traže “trenutno opoziv imenovanja” Salihamidžića za sportskog direktora.

Tenzije između Flicka i Salihamidžića dobro su poznate ljubiteljima fudbala.

Legenda Bayerna Stefan Effenberg ovo je u nedjelju komentirao u emisiji „Dupli pas“ za Sport1:

“Vrlo je indikativno što Hasan Salihamidžić nije bio prisutan u četvrtak u razgovoru (kada je Flick ponudio ostavku upravi kluba), nego samo Oliver Kahn i Karl-Heinz Rummenigge. To sve govori. Možete vidjeti koliko je dubok raskol zapravo bio.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare