Politika

Nedim Sladić progovorio o zlostavljanju: Slikali su me, fotografiju je vidjela cijela škola

Nedima Sladića mnogi prepoznaju po preciznom prognoziranju vremenskih prilika na Face TV, no malo ko zna da je ovaj uspješni mladić bio žrtva vršnjačkog nasilja. Nedimova poruka je jasna, o zlostavljanju ne treba šutjeti.

“Sjećanja su još živa, teško da će izblijedjeti. Nasilje sam doživljavao u višim razredima osnovne škole. Stvari su se počele komplicirati u 5. razredu, a kuliminirale su u 7. Te tri godine su bile zaista teške, bilo je tu svega, od početaka koji su djelovali kao šala a završavali su najčešće udarcima i uvredima”, kazao je.

Sladić je tražio pomoć škole, međutim prema njegovim riječima ona je izostala.

“Moja razredna starješina je kontinuirano htjela da sjedim sa mojim nasilnikom, pritom je znala da me on maltretira iz dana u dan”, kaže Sladić.

PROČITAJTE  Nedim Sladić uporedio ovogodišnje proljeće s prethodnim. Dobio je zanimljive rezultate

Vrhunac nasilja doživio je kada su u školskom prostoru sa bazenom sklonili Nedimovu odjeću, ali tu nije bio kraj.

“Nakon toga su slikali moj spolni organ, tu fotografiju je vidjela cijela škola i tada sam doživio apsolutno poniženje. Hodao sam pognute glave, to je utjecalo na samopouzdanje i danas mi je jako teško sklopiti prijateljstva. Dođete u situaciji da vi razmišljate šta ste pogrešno uradili, bilo je svega što je teško sabrati u jedan obim spoznaje, kazao je Sladić u emisiji TVSA.

Nakon traumatičnih iskustava, Nedim je odlučio uzvratiti udarce jer nije znao kako se dalje nositi sa maltretiranjem, njegov odgovor na dugogodišnje nasilje dočekan je kaznom.

PROČITAJTE  Šarović: Dodik potvrdio ulogu lošeg glumca i lažnog patriote

“U tom trenutku meni se smanjuje vladanje, i to je jedan od najtežih udaraca jer sam bio primjeren đak”, kazao je Nedim prisjećajući se svog traumatičnog iskustva.Povezani postovi: