Politika

Nešić o Dodikovim najavama: Bojkot izbora ne dolazi u obzir. Uplašio se gubitka vlasti

Lider DNS-a, Nenad Nešić prokomentirao je danas izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da postoji mogućnost da RS bojkotuje Opće izbore naredne godine.

Naime, on je kazao da to ne dolazi u obzir te da iz opozicionog DNS-a smatraju da se lider SNSD-a Milorad Dodik uplašio gubitka vlasti, pa najavljuje bojkot izbora.

“Niko od nas nema pravo da od Republike Srpske pravi totalitarni sistem, da onemogućava održavanje izbora, samo zato što je došao kraj vladavine i period smjene vlasti.

Ne glasaju stranci nego birači Republike Srpske, a glasove ne broje stranci već članovi biračkih odbora koje imenuju političke partije.

Onaj ko voli Republiku Srpsku i poštuje njen narod, nikada je ne bi uvodio u stanje Sjeverne Кoreje, nego bi čestitao pobjedniku i dostojanstveno se povukao u opoziciju”, naveo je Nešić, dodavši:

PROČITAJTE  U Neumu počeli pregovori o izmjenama izbornog zakonodavstva

”Ustav RS-a jasno propisuje da se izbori održavaju svako četiri godine, i to mora biti sveto slovo za sve nas, pa i Milorada Dodika.

Naši zahtjevi koje smo svuda iznosili jesu da nema glasanja poštom jer su ti glasovi predmet trgovine i kriminala. Ljudi prodaju po nekoliko hiljada glasova i od toga su napravili biznis, potpuno mijenjajući izbornu volju. Jedan ukraden poslanički mandat može prevagnuti između dva bloka. Zato smatramo da u cijelom svijetu treba otvoriti biračka mjesta po potrebi i omogućiti tim biračima da glasaju ili na biračkim mjestima u inostranstvu ili da dođu ovdje i ostvare svoje pravo”, istaknuo je Nešić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare