smeta mu ustavni sud bih

Nešić: Poniženje i uvreda je da našim građanima sude albanske sudije

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i predsjednik DNS-a, kaže da "30 godina nakon rata, sa još jednim pozitivnim korakom ka EU i otvaranjem pregovora, predstavlja poniženje i uvredu za sve naše građane da im sude albanske sudije".

On tvrdi da "RS i cijeli srpski narod ne priznaje Ustavni sud Bosne i Hercegovine dok se iz njega ne isključe stranci".

"U toku je još jedan talas pritisaka određenih globalnih centara moći koji žele zaustaviti pozitivne trendove u BiH. Naravno, meta im je ponovo Republika Srpska.

I bez obzira što imamo demokratsko pravo na različitosti, RS mora biti iznad svih nas.

U nju su ugrađeni životi desetina hiljada ljudi i ta žrtva nas obavezuje da bar ponekad zastanemo i promislimo o momentu u kojem se nešto dešava", rekao je Nešić.

Osvrnuo se i na izjavu generalnog sekretara opozicionog PDP-a Nenada Vukovića koji je "izrazio zadovoljstvo" zbog odluke Ustavnog suda BiH koja ništa ne mijenja u političkoj realnosti".

"Neprijatelji RS organizovali su ovu suštinski nebitnu odluku kao mamac da vide postoji li neko spreman da za malo vlasti ugrozi srpsko jedinstvo.

Ukoliko cijeli PDP stane iza ove izjave, potvrdili bi svoju spremnost na tako nešto. Samim tim i spremnost da pristanu na sud albanskih sudija i zakone bavarskih turista", rekao je Nešić.