Svijet

Netanyahu: Izrael će pojačati udare na Gazu. Hamas će dobiti udarce koje ne očekuje

Poslije naglog današnjeg porasta broja prekograničnih palestinskih raketnih napada, premijer Izraela Benjamin Netanyahu je najavio da će pojačati napade na pojas Gaze gdje žive Palestinci.

“Od jučer je vojska izvela stotine napada na Hamas i Islamski džihad u Gazi i još više ćemo pojačati naše napade. Na kraju procjene situacije odlučeno je da se i jačina i broj udara poveća”, rekao je Netanyahu u videoporuci zaprijetivši da će “sada Hamas dobiti udarce koje nije očekivao”.

On je to rekao pošto su dvije žene poginule u direktnim raketnim pogocima u dvije kuće u izraelskom gradu Aškelonu.

“Za svaki dan napada na izraelske građane, unazadit ćemo terorističke organizacije. Nećemo stati dok se zatišje ne vrati”, izjavio je ministar odbrane Izraela Benny Gantz na sastanku s Netanyahuom, vojnim zvaničnicima i predstavnicima lokalnih vlasti.

PROČITAJTE  Putin sat vremena govorio na kongresu stranke. Obećao je svašta

Gantz je dodao da su bezbjednosne snage “nanijele i nastavit će da nanose ozbiljnu štetu Hamasu i Islamskom džihadu”.

Izraelska vojska je izvela nove napade na uporišta ekstremista u pojasu Gaze, uključujući kancelariju visokog komandira Hamasa, punktove, vojni kompleks i skladište oružja.

Raketna uzbuna je u Sderotu i drugim izraelskim pograničnim mjestima, a nastavlja se baražna raketna vatra na Aškelon i sukobi koji su počeli u ponedjeljak uveče raketiranjem Izraela iz pojasa Gaze.Povezani postovi: