NEMILE SCENE

Neviđen haos na Copa Americi: Nunez šakama krčio put kroz protivničke navijače

Kolumbija je u polufinalu Copa Americe pobijedila Urugvaj 1:0 u Charlotteu golom Jeffersona Lerme u 39. minuti. Vodstvo je sačuvala iako je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje nakon što joj je isključen desni bočni Daniel Munoz. Kolumbija je tako izborila finale Cope protiv Argentine u ponedjeljak.

Nunez se popeo na tribinu punu navijača Kolumbije te šakama krčio put kroz njih

Međutim, utakmicu je zasjenio haos koji se dogodio nakon nje i to na tribini američkog stadiona. Darwin Nunez, napadač Urugvaja i Liverpoola, uletio je na tribinu punu navijača Kolumbije te na njih krenuo šakama. Mlatio je Nunez sve Kolumbijce koji su mu se našli na putu, odbijao njihove napade te se sam zalijetao na njih, a uskoro su mu se pridružili i saigrači te je na tribini bjesnio pravi obračun.

As Liverpoola i Urugvaja spašavao je članove porodice od napada Kolumbijaca

Žestoka tučnjava nalik na kafansku ili huligansku izbila je prema navodima urugvajskih medija zato što su navijači Kolumbije maltretirali članove Nunezove porodice, koji su bili odmah do njih na tribini. Zato se Nunez, ogorčen onime što trpe njegovi najmiliji, zaletio na desetke Kolumbijaca te kroz njih šakama krčio put do svoje porodice.

Ostali Urugvajci se također popeli na tribinu i spašavali najmilije od suparničkih navijača

Ubrzo su slično radili i ostali igrači Urugvaja. Oni također ogoročeno tvrde da su organizatori članove njihovih porodica stavili među navijače Kolumbije te da su se zbog toga igrači Urugvaja morali probijati po tribinama da bi spasili žene, djecu i roditelje od napada kolumbijskih navijača.

Nakon što je spasio porodicu i napustio tribinu, Nunez je Kolumbijce gađao stolicom

Nunez se nije zaustavio na napadu šakama na navijače Kolumbije. Nakon što je članove porodice izveo na sigurno, a napadači na nju uhapšeni, napustio je tribinu na kojoj se tukao. No onda su ga navijači Kolumbije počeli vrijeđati, na što se on opet zaletio na njih, samo sada na terenu i gađao ih stolicom.

Najpotresnija scena haosa

Kada se situacija smirila vidjela se najpotresnija scena nevjerojatnih nereda. Nuneza kako na terenu tješi svoje uplakano dijete, koje je morao spašavati nakon što je fizički napadnuto na tribinama na kojima očito nije bilo dovoljno redara i policajaca.