Nešićev sistem

Neviđeni apsurd: Vulić koja je psovala sutkinji i pozivala na njen linč dobila policijsku zaštitu, a zašto je nakon toga nema i sama sutkinja?

Apsurdu sistema i zloupotrebi političkih funkcija mogli smo svjedičiti i danas.

Nakon što je zastupnica u Predstavničkom domu BiH i SNSD-ova politička narikača Sanja Vulić ispred Suda BiH očajno kukala i vrištala zbog procesa njenom šefu (ili kako ona to voli reći - bogu) Miloradu Dodiku, ona je dobila policijski zaštitu.

Naime, Vulić je izašla iz sudnice u trenutku kada je proces Dodiku preuzela nova sutkinja Sena Uzunović čiji je prvi potez bio zavođenje reda u sudnici.

Tako je ona uspjela matirati prvo Dodikove advokate, da bi onda spustila zastore publici - koju su činili mahom SNSD-ovci - te veći dio njih istjerala iz sudnice.

Po izlasku iz Suda BiH Vulić je urlala kako će neko pobiti sve Srbe i kako je sutkinja kuja.

"Oni će nas pobit sve na ovaj način, užas, katastrofa. Morala sam izaći, bolje da izađem nego da me istjeraju. Jebem li joj sve joj jebem, isfrustrirana kuja došla preko politike. Bila pomoćnik ministra i vi novinari što ne istražujete o istorijama sudija. Samo po nama političarima pucate, bila gospođa kadar SDA došla za sudiju. Toliko o pravičnosti suda. Ne mogu zaista reći previše onog što ne treba", urlala je isfrustrirana Vulić.

Naravno, zbog toga je od MUP-a KS dobila prekršajni nalog, a njen izljev gadosti izazvao je burne reakcije.

Tu se kao zaštitnik pojavljuje također jedan od vjernih pratilaca Dodikovog suđenja i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

On je objavio kako je Vulićki dodjeljena policijska zaštita zbog navodnih prijetnji.

No, pitanje je da li je zaštitu dobila npr. sutkinja koju je Vulić nazvala kujom tvrdeći da je će 'ih neko sve pobiti'?

Vulić je pozvala novinare da 'udare' na sutkinju Uzunović direktno je targetirajući. I nije se dugo čekalo da mediji u RS koji su pod kontrolom Dodikovig režima krenu u satanizaciju sutkinje.

Sve to crta faktički metu na čulu sutkinje Uzunović, ali se Nešić nije sjetio pozvati i nju u kabinet i osigurati joj policijsku zaštitu.