vrhunski meč

Nevjerovatan okršaj Manchester Uniteda i Aston Ville: Igra se potpuno preokrenula

Tim Erika ten Haga pobjedom se popeo na šesto mjesto, dok je Aston Villa nakon poraza ostala na trećem mjestu iza Arsenala i Liverpoola

Aston Villa je propustila priliku da završi na drugom mjestu na tabeli. Nakon vodstva od 2:0, klub iz Birminghama je u drugom poluvremenu prepustio vodstvo i izgubio 2:3 od Manchester Uniteda. Pobjednici meča bili su dvije mlade zvijezde Alejandro Garnacho i bivši napadač Rasmus Hojlund.

Tim Erika ten Haga pobjedom se popeo na šesto mjesto, dok je Aston Villa nakon poraza ostala na trećem mjestu iza Arsenala i Liverpoola.

Utakmica je počela izjednačeno. Aston Villa je tada preuzela komandu i dva puta udarila u roku od pet minuta. John McGinn je postigao uvodni gol iz direktnog slobodnog udarca u 22. minuti, prije nego što je Leander Dendoncker petom pogodio za 2:0 u 27. minuti. Manchester United je sve bolje ulazio u igru ​​u završnici prvog poluvremena, ali lopta nije htjela u gol.

U drugom poluvremenu stvari su funkcionisale za tim sa severa Engleske. U 47. minuti Garnacho je povisio na 1:2. Međutim, gol je poništen zbog tijesne odluke za ofsajd. Ali u 59. minuti gol se računao. Nakon lijepog dodavanja Markusa Rašforda, Garnacho je dobio loptu sam pred golom i sigurno je ubacio.

U 71. minuti crveni đavoli onda se konačno vraćaju u igru. Ponovo je Garnacho postigao pogodak za 2:2. Ali tim Erika ten Haga nije imao dovoljno. Bivši napadač Hojlund postigao je svoj prvi gol u Premijer ligi u 82. minuti, čime je Manchester poveo sa 3:2.