Sport

Ni Haaland ni Lewandowski: U Barcelonu stiže napadač od preko 100 miliona eura

Saga oko napadača ljetne kupovine napadača na Camp Nou dobila je novi nastavak. Iz dana u dan se mijenjaju imena nogometaša koje u svoje redove žele dovesti katalonski div, a sada je došao red na Romelua Lukakua.

Belgijski napadač se pojavio kao nova opcija, a Marca tvrdi kako su u Barceloni čvrsto zagrizli za njega jer su postali svjesni kako do prve dvije opcije. Erlinga Haalanda i Roberta Lewandowskog, neće moći lako doći. Španski medij tvrdi da Norvežanin bira između Reala i Manchester Cityja te da mu Barcelona nije visoko na listi prioriteta. Što se pak poljskog napadača tiče, on bi došao na Camp Nou, ali izgleda kako ga Bayern ne želi pustiti iako mu ugovor istječe sljedećeg ljeta kada bi mogao otići bez odštete.

Čekanje do 2023. nije opcija pa se Barcelona okrenula Lukakuu. Njegovo dovođenje neće biti problem što se igračke želje tiče jer je Belgijac jasno istaknuo da nije sretan u Chelseaju, ali hoće što se financijske strane tiče. Klub sa Stamford Bridgea je Inter prošlog ljeta za njega platio 113 miliona eura, a iako je jasno kako ga neće moći prodati za taj novac, ipak će Barcelona morati posegnuti za desecima miliona. A svi znamo kako Katalonci ne stoje najbolje s finansijama...