Politika

Nijemci napali Neuera: Pjevao je o Herceg-Bosni zbog koje su ubijani Bošnjaci i Srbi

Manuel Neuer uživa na Jadranu, a u nedjelju je oduševio hrvatsku javnost kada je osvanuo video u kojem od riječi do riječi pjeva pjesmu Marka Perkovića Thompsona ”Lijepa li si” s lokalnim stanovništvom.

Neuer je oduševio Hrvate neizostavnom hitom koji se čuje kada god nastupa hrvatska reprezentacija.

Ipak, manje oduševljeni, bolje rečeno šokirani i razočarani bili su Nijemci koju su u tamošnjim medijima napali golmana Bayerna. Razlog? Pjevao je pjesmu Marka Perkovića Thompsona.

Naslov u današnjem BIldu

„Je li Neuer znao šta pjeva? Zvijezda Bayerna pjeva pjesmu ekstremnog desnog pjevača. Pjevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem beach baru Neuer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Šta je toliko eksplozivno u pjesmi koju Neuer pjeva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni i zloglasni pjevač Thompson. On je pjevajući pjesmu “Jasenovac i Gradiška Stara” slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svjetskom ratu. Na navedenim mjestima bili su koncentracijski logori u kojima su zatvorene, mučene i ubijane desetine hiljada civila, Srba, Roma i Hrvata. Neuer pak pjeva njegovu pjesmu “Lijepa li si” u kojoj Hrvati svojataju dio Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj“, napisao je ugledni Bild.

„To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi ”Herceg-Bosna”, kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tokom rata 90-ih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg-Bosne došli tako da su etnički očistili njen teritorij od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu“, piše njemački Goal te dodaje:

„Pjesma veliča ”hrvatski fašizam”, a autor pjesme to je dokazao pjevanjem pjesme ”Jasenovac i Gradiška stara koja glorificira ubijanje Srba, Židova, i Roma”

„Ne govorim hrvatski jezik, nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača“, rekao je Neuer Bildu.

Kasnije je izašao i snimak kako pjeva pjesmu klape Intrade ”Croatio, iz duše te ljubim”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare