prolaze agoniju

Nikad gori dani za kraljevsku porodicu: Princeza Kate operisana, kralj Charlers ima rak, a najgore je prošla čuvena Fergie

Već nekoliko dana svjetski mediji pišu o zdravstvenom stanju kralja Charlesa lll (75) nakon što mu je dijagnostikovan rak.

Od ove opake bolesti boluje još jedan član kraljevske porodice, vojvotkinja od Yorka Sarah Ferguson (64), koja je oboljela od malignog melanoma, što je agresivni oblik raka kože.

Otkriven melanom

Pored toga, nedavno je i zbog problema sa abdomenom operisana i princeza Kate (42).

Kako su prenijeli mediji, vojvotkinja Sarah, poznata kao Fergie je ranije imala i rak dojke. Melanom joj je otkriven u junu, nakon što uklonila nekoliko mladeža.

"Poslije dijagnoze ranog oblika raka dojke, vojvotkinji od Yorka je sada dijagnostikovan maligni melanom.

Njen dermatolog je tražio da se nekoliko mladeža ukloni i pošalje na analizu i to dok je vojvotkinja prošla mastektomiju“, rekao je vojvotkinjin portparol.

Ferguson je rak dojke dijagnosticiran 2023. godine nakon rutinskog mamografskog pregleda. Odmah je podvrgnuta operaciji.

Njen portparol je rekao da se 64-godišnjakinja oporavlja kod kuće, gde je okružena porodicom i da je dobrog raspoloženja.

Nakon svoje dijagnoze, oglasila se i vojvotkinja koja je rekla da je još jedna dijagnoza raka bila „šok“, ali da je dobro raspoložena i zahvalna na mnogim porukama ljubavi i podrške.

Zahvalna ljekarima

"Nevjerovatno sam zahvalna medicinskom timu koji je bio uz mene oba puta i što su brinuli o meni proteklih sedmica, dajući mi vremena za oporavak.

Sada se odmaram sa porodicom kod kuće, osećam se blagosloveno što imam njihovu ljubav i podršku“, rekla je vojvotkinja, prenosi Daily Mail.

Sarah je deset godina bila u braku sa vojvodom od Yorka, princom Andrewom.

Razveli su se 1996. godine, ali nastavili su da dijele kuću u Royal Lodgeu, imanju koje je u vlasništvu Crown Estate u parku Windsor.

Par ima dve kćerke – princezu Beatrice (35) i princezu Eugeniju (33), kao i troje unučadi, prenosi Nova.rs.