MVP NBA LIGE

Nikola Jokić se razbacao po podiju na Čolin hit

Nikola Jokić, trostruki MVP NBA lige te još uvijek aktualni prvak i najkorisniji igrač šampionskog finala najjače lige, ipak najviše uživa po završetku sezone. Nakon što je NBA naslov prošle godine slavio tako što je cijelo ljeto lumpovao po rodnom Somboru, u istom tonu nastavio je i ove godine.

Doduše, Denver je ove sezone prerano završio odbranu naslova, ali njegovog najboljeg igrača to baš ne brine. Tako mu ostaje više vremena za njegove najveće strasti, konje i kafanu. Prvo je bio na aukciji konja, pa zatim tradicionalno na raftingu na Tari, a onda je slijedilo tulumarenje.

Jokić je nakon naporne NBA sezone te pred pripreme reprezentacije Srbije za Olimpijske Igre uhvaćen kako u kafani u Somboru pleše na hit Zdravka Čolića. Jokić se razbacao po podiju na oduševljenje okupljenih, a snimka rasplesanog Jokića postala je viralna.

Srbija s pripremama za OI kreće 24. juna u Staroj Pazovi i tamo će ostati do 11. jula. Olimpijske igre traju od 26. jula do 11. augusta, a Jokiću će rivali u grupi biti Amerika, Južni Sudan i pobjednik kvalifikacijskog turnira u Portoriku. Srbija s Jokićem najavljuje napad na SAD i zlato.